Hirdetés
Hirdetés

A professzionális aljzatképzés titka

| 2022. 11. 23. | 12:04:00
XXX
A professzionális aljzatképzés titka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mivel aljzatképzésnél a siker a szakszerűen megtervezett rétegelrendezésen múlik, a padlófelület esztétikai megjelenésének fedése korántsem elegendő. A következőkben tanácsokat adunk az aljzatképzés tervezésének profivá tételéhez, és a jó végeredmény eléréséhez!

Kezdjük az elején!

Minden más előtt fontos tisztázni a burkolt felület funkcióját és rendeltetését. Itt nagyon fontos figyelembe venni a túlzott igénybevétel mértékét, amely helyiségenként változhat, valamint a funkció által keltett jótékony terhelés fajtáját és nagyságát.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb minőséget és eredményt érd el, használd a Cemix esztricheit és egyéb aljzatkészítő megoldásait!

A rétegződés ezután megállapítható. A padlószerkezetek túlnyomó részét a teherhordó, hő- és hangszigetelő, teherelosztó és burkolati rétegek alkotják.

Következhet a burkolat!

A harmadik szakaszban a burkolat kiválasztásakor elengedhetetlen mind az objektív, mind a funkcionális tényezők figyelembe vétele. Például a burkolat elhelyezkedése a kültéri vagy beltéri térhez viszonyítva, mechanikai igénybevétel, vízterhelés, hőterhelés, kopásállóság, csúszásgátló szint stb.

A szubjektív szempontok pedig teljes mértékben a személyes preferenciáktól, a ízléstől és egyéb elemektől függhetnek. Ebbe beletartozik a szín, az anyag, a hőérzet, a hangulati hatás, az ár, és hogy mennyire illeszkedik a burkolat a környezetébe.

Utolsó simítások

Utolsó előtti lépésként határozzuk meg a rétegek vastagságát, amely a fedőanyag vastagságától és a rögzítéshez használt ragasztórétegektől függ. Ezek a számok a foglalat teljes méretét jelzik, amely önmagában is fantasztikus tervezési referenciaként szolgál.

Ha ismert a helyiségek rendeltetése és a vonatkozó előírások, akkor új építésű ház esetén már a tervezés során rögzítjük a felhasználáshoz szükséges anyagok rétegvastagságát és fajtáját. A felújítások értékét már ismerjük, mert a nyílászárók szintjei és a teherhordó szerkezet felső síkja határozza meg.

Lehetséges, hogy az előre meghatározott minimális érték meghaladja azt, amit a szoba attribútumai támogatnak. Ebben az esetben újraszámításra van szükség, és egy vékonyabb burkolat felszerelését is meg lehet fontolni.

A probléma megoldására a csövek átvezethetők, vagy egyedi esztrich-kialakítás választható. A legrosszabb esetben, ha nincs más lehetőség, lemondhatunk a hő- és hangszigetelő rétegről, helyette a jelenlegi nyílászárókat áthelyezhetjük vagy módosíthatjuk, például tolóajtókkal.

Ismerd meg a fantasztikus aljzatképző, hőszigetelő és egyéb termékeket a Cemixtől, hogy kiváló minőségű anyagokkal fejezd be az építkezést! Látogasd meg a weboldalt, ahol további hasznos információkat találhatsz az aljzat előkészítéséről, és rengeteg további hasznos témáról!

Hirdetés
Hirdetés