Hirdetés
Hirdetés

Hogyan lesz a mosolyvonal kifogástalan?

| 2022. 11. 11. | 13:44:00
XXX
Hogyan lesz a mosolyvonal kifogástalan?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor olyan körmökre vágyunk, amik egész egyszerűen maximálisan megfelelnek minden elvárásnak, akkor egy kifejezetten sokrétű folyamat minden egyes lépését szeretnénk a maximális színvonal szempontjából makulátlannak tudni.

A körmök esetében ez egyszerre jelenti az ápolt saját körmöket, a perfekcionista manikűrt, a szépen és tartósan kivitelezett műkörmöket, és egy igazi klasszikus körömdíszítést, például a francia manikűrt. Ez utóbbi esetében a mosolyvonal meghatározó lesz abból a szempontból, hogy mennyire leszünk a körmeink minőségével elégedettek.

A tökéletes mosolyvonal nyomában

Amennyiben a cél a tökéletesség, akkor a StudioFlash műkörmös tanfolyamai lehetőséget kínálnak arra, hogy elsajátítsuk a professzionális technikákat. Mivel a francia manikűr szó szerint elképzelhetetlen enélkül, miközben az egyik legalapvetőbb technikának is számít, ezért nagyon fontos, hogy gondosan járjunk el a mosolyvonal kérdésében.

Ez egy olyan alapvető eljárás, ami szó szerint megkerülhetetlen a szakmában, ezért az, aki profi szinten ezzel foglalkozik, muszáj, hogy tudjon tökéletes mosolyvonalat létrehozni.

Milyen problémák fordulhatnak elő?

A mosolyvonal esetében gyakran az a helyzet, hogy nem is azt látjuk – akár hétköznapi szemmel is – hogy mi pontosan a baj, csak a benyomás van meg, hogy valami nem stimmel. Azonban ennyi éppen elég lesz ahhoz, hogy a vendég elégedetlen legyen a végeredménnyel, ahogy a kicsit is magára adó szakember sem dőlhet hátra nyugodtan ebben az esetben, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van. Hiszen a cél éppen az lenne, hogy esztétikus megjelenést hozzunk létre.

Ehhez pedig nagyon fontos, hogy minden körmön harmonikusan, egymással megegyező ívű, ugyanazon a ponton, illetve az adott köröm két oldalsáncához képest egyforma helyen végződő, kontúros, egyenletes és megfelelő magasságú és vastagságú mosolyvonal készüljön.

Leggyakrabban az a hiba fordul elő, hogy az ív túlságosan lapos lesz, de emellett az egyenetlen kialakítás, az eltérő magasságú sarokpontok, a nem pontokban végződő sarkok is képesek azt a hatást kelteni, hogy hányaveti, nem hozzáértő munka született.

Finomság és elegancia – a francia manikűr titka

E két tulajdonságnak a meghatározója éppen a tökéletes mosolyvonal lesz. Ehhez elengedhetetlen, hogy a mosolyvonal kialakításához a körmök jellemzőit is figyelembe vegyük. Készülhet a francia köröm zseléből vagy porcelánból, de az az egy biztos, hogy a mosolyvonal kialakításán múlik az, hogy megfelelő lesz-e a végeredmény.

Zselés kialakítás esetében a szép és éles ívhez már a zselé felkenésekor törekednünk kell a tökéletes mosolyvonal megvalósítására, míg porcelán műköröm esetében szintén az ívre, illetve - a levegőn való köttetés miatt - a munkatempóra kell odafigyelnünk. Azt azonban itt is elmondhatjuk, hogy az egyenletes vonal ebben az esetben is gondos kialakítást igényel, amelyhez lapogató és visszatoló mozdulatok is szükségessé válnak.

Hirdetés
Hirdetés