Hirdetés

Hirdetés

Hogyan lesz a mosolyvonal kifogástalan?

borsodihir.hu

2022.11.11. 12:44

Hogyan lesz a mosolyvonal kifogástalan?

XXX

Hirdetés

Amikor olyan körmökre vágyunk, amik egész egyszerűen maximálisan megfelelnek minden elvárásnak, akkor egy kifejezetten sokrétű folyamat minden egyes lépését szeretnénk a maximális színvonal szempontjából makulátlannak tudni.

A körmök esetében ez egyszerre jelenti az ápolt saját körmöket, a perfekcionista manikűrt, a szépen és tartósan kivitelezett műkörmöket, és egy igazi klasszikus körömdíszítést, például a francia manikűrt. Ez utóbbi esetében a mosolyvonal meghatározó lesz abból a szempontból, hogy mennyire leszünk a körmeink minőségével elégedettek.

A tökéletes mosolyvonal nyomában

Amennyiben a cél a tökéletesség, akkor a StudioFlash műkörmös tanfolyamai lehetőséget kínálnak arra, hogy elsajátítsuk a professzionális technikákat. Mivel a francia manikűr szó szerint elképzelhetetlen enélkül, miközben az egyik legalapvetőbb technikának is számít, ezért nagyon fontos, hogy gondosan járjunk el a mosolyvonal kérdésében.

Ez egy olyan alapvető eljárás, ami szó szerint megkerülhetetlen a szakmában, ezért az, aki profi szinten ezzel foglalkozik, muszáj, hogy tudjon tökéletes mosolyvonalat létrehozni.

Milyen problémák fordulhatnak elő?

A mosolyvonal esetében gyakran az a helyzet, hogy nem is azt látjuk – akár hétköznapi szemmel is – hogy mi pontosan a baj, csak a benyomás van meg, hogy valami nem stimmel. Azonban ennyi éppen elég lesz ahhoz, hogy a vendég elégedetlen legyen a végeredménnyel, ahogy a kicsit is magára adó szakember sem dőlhet hátra nyugodtan ebben az esetben, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van. Hiszen a cél éppen az lenne, hogy esztétikus megjelenést hozzunk létre.

Ehhez pedig nagyon fontos, hogy minden körmön harmonikusan, egymással megegyező ívű, ugyanazon a ponton, illetve az adott köröm két oldalsáncához képest egyforma helyen végződő, kontúros, egyenletes és megfelelő magasságú és vastagságú mosolyvonal készüljön.

Leggyakrabban az a hiba fordul elő, hogy az ív túlságosan lapos lesz, de emellett az egyenetlen kialakítás, az eltérő magasságú sarokpontok, a nem pontokban végződő sarkok is képesek azt a hatást kelteni, hogy hányaveti, nem hozzáértő munka született.

Finomság és elegancia – a francia manikűr titka

E két tulajdonságnak a meghatározója éppen a tökéletes mosolyvonal lesz. Ehhez elengedhetetlen, hogy a mosolyvonal kialakításához a körmök jellemzőit is figyelembe vegyük. Készülhet a francia köröm zseléből vagy porcelánból, de az az egy biztos, hogy a mosolyvonal kialakításán múlik az, hogy megfelelő lesz-e a végeredmény.

Zselés kialakítás esetében a szép és éles ívhez már a zselé felkenésekor törekednünk kell a tökéletes mosolyvonal megvalósítására, míg porcelán műköröm esetében szintén az ívre, illetve - a levegőn való köttetés miatt - a munkatempóra kell odafigyelnünk. Azt azonban itt is elmondhatjuk, hogy az egyenletes vonal ebben az esetben is gondos kialakítást igényel, amelyhez lapogató és visszatoló mozdulatok is szükségessé válnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés