Hirdetés
Hirdetés

A zabolaj meglepően jó hatásai

| 2022. 12. 08. | 16:36:00
XXX
A zabolaj meglepően jó hatásai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik nem túl régen felfedezett kozmetikai ipari csodaszer a méltatlanul, szinte alig ismert zabolaj. A zab manapság nemcsak a reggelinkben kaphat főszerepet, hanem külsőleg használva is fantasztikus eredményeket érhetünk el vele.

A magas minőségű zabolaj ellenőrzött bio gazdálkodásokból származó zabmagból kerül kivonásra etanollal. Nem hagy zsíros érzetet a bőrön, rendkívül gyorsan és hatékonyan felszívódik.

Elsősorban száraz, érzékeny és extra száraz bőr ápolására ajánlott, helyreállítja a bőr megviselt rétegét. Eredményesen alkalmazható pattanásos, aknés bőrfelületeken, akár csak a rendkívül hatékony shea vaj, ami szintén hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik.

A zabolaj használata

A Soapcenter folyékony olajai között elérhető zabolaj használható önmagában, de beletehetjük bőr- és hajápoló szerekbe is, a legoptimálisabb hidratáló, bőrpuhító vagy fényvédő krémekben való felhasználása. Öregedésgátló szérumokhoz, antiallergén kenőcsökhöz és különböző hajápoló szerekhez is ideális, mivel gyulladáscsökkentő és irritációgátló tulajdonságai is kiválóak.

Kifejezetten nehezen kezelhető hajhoz is ajánlott, mivel szétválasztja a hajszálakat, simává, selymessé és könnyen kifésülhetővé teszi a zabolátlan fürtöket.

Bőrápoló és hajápoló készítményekben is maximum 5%-ban ajánlatos kikeverni, illetve 75 Celsius-foknál tovább ne hevítsük. Fénytől és magas hőmérséklettől elzárt helyen célszerű tárolni.

A zabolaj hatásai a bőr és a haj egészségére

  • Segít megszüntetni a pattanásokat.
  • Fakó, száraz, hámló bőrt regenerálja, beleértve a fejbőrt is.
  • Gyulladásgátló, így a viszketéseket, kiütéseket, hámlást hatékonyan szünteti meg.
  • Eltávolítja az elhalt hámsejteket, hidratálja a bőrt.
  • Gyorsítja a kisebb sebek, hegek gyógyulását.
  • Kivilágosítja a bőrt, megszünteti a kipirosodást.
  • Alkalmas mérges szömörce, rovarcsípések, ekcéma, bárányhimlő vagy napégés hatékony kezelésére.
  • Korpásodás ellen is alkalmazható, eltávolítja a fejbőrről a felesleges zsírt, koszt, faggyút.

A zab a táplálkozásban

A zab legismertebb formája az étkezésünkben a reggeli zabkása és a müzli, de emellett számos ételünkbe is belecsempészhetjük, mivel sokféleképpen elkészíthető. A zab eredetileg Skóciából származik, a skótok fontos tápláléka volt, akik főzve fogyasztották.

Nyersen is meg lehet enni, viszont ebben az esetben érdemes előtte jól beáztatni, hogy megpuhuljon. A zabból készíthető liszt is, ami kenyér, különböző tészták vagy muffin alapanyagnak is tökéletes, de készíthető belőle palacsinta vagy zabkása is.

A zabkását dúsíthatjuk gyümölcsökkel, diófélékkel, de a zabot akár gyümölcslébe is keverhetjük. Levesek, főzelékek sűrítéséhez is kiválóan alkalmas ez a lisztfajta, de akár a kenyérkockákat is helyettesíthetjük zabbal levesbetétként.

A zablisztes kekszek nagyon táplálóak, gyerekek különösen a kakaós változatot szeretik, a zabkorpát általában gyümölcslevekhez szokták adni.

Hirdetés
Hirdetés