Hirdetés
Hirdetés

Immunrendszerünk védelme és erősítése

| 2022. 12. 17. | 09:52:00
XXX
Immunrendszerünk védelme és erősítése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az immunrendszer az emberi test egy tökéletesen kidolgozott, erőteljes rendszere, amely belülről és kívülről védőgátat alkot a körülöttünk élő potenciális baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók ellen. Ahhoz azonban, hogy optimálisan működjön és megvédjen minket, nem szabad, hogy legyengüljön.  A legyengült immunrendszert számos tényező befolyásolhatja: a stressztől a kimerültségen át, az ismételt és hosszan tartó fertőzésekig, vagy az antibiotikumok használatáig. A gyakori fertőzésekkel szembeni rezisztenciát különféle kezelési intézkedésekkel támogathatjuk, amelyek kedvezően hatnak az immunrendszer reakciójára.

C-vitamin mint élvonalbeli immunharcos

A jól működő immunitás kapcsán az első vitamin, ami eszünkbe jut, az a C-vitamin. A híres C-vitamin antioxidánsként működik, amely hozzájárul a sejtek szabad gyökök elleni védelméhez, támogatja a fehérvérsejtek képződését, alkalmas fokozott mentális vagy fizikai stressz időszakában, és nélkülözhetetlen védekezőképességünkhöz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, a szervezet nem tudja elraktározni, ezért fontos a rendszeres ellátása. Bár az első C-vitamin forrásaként a citrusfélék jutnak eszünkbe, melyeknek tömkelege megtalálható az Interspar akciós újság lapozható szórólapjainak hasábjain, vidékünkön vannak hagyományos hazai termesztésű gyümölcsök, amelyek C-vitaminban gazdagok. A csipkebogyó és az echinacea kiváló C-vitamin forrás, amit még nagyanyáink is ismertek. Tea formájában megtalálhatók az Interspar akciós termékek közt, azaz az Interspar akciós újságok lapozható változataiban.

Ha azonban már megfáztunk, vagy hosszan tartó stressztől szenvedünk, előfordulhat, hogy a gyümölcs- és zöldségevés önmagában nem elég. Ezért semmiképpen sem rossz ötlet jó minőségű táplálék-kiegészítőkhöz nyúlni. Keresse a C-vitamin alapú készítményeket a Tiplino kuponoldalak felületén, ahol az egyes élelmiszerkuponok felhasználásával, kedvező árú C-vitamint tartalmazó táplálék-kiegészítőkhöz juthat. A C-vitamin tabletta és por formájában megtalálható az Interspar termékek között is, csak figyelje az Interspar akciós újság lapozható változatait, hogy előnyös áron beszerezhesse azokat.

Sportoljon rendszeresen

A rendszeres testmozgás a kiegyensúlyozott életmód egyik alappillére. A mérsékelt fizikai aktivitás segít megvédeni keringési rendszerünket, csökkentheti a gyulladásokat,na vérnyomást és jó hatással van az immunrendszerünkre is. A mérsékelt testmozgás közé tartozik a gyors séta, a kerékpározás, a kocogás, az úszás és a könnyű túrázás. A heti cél legalább 150 perc mérsékelt testmozgás legyen. Ha időnként kimegyünk a napra, az nemcsak a pszichénket segíti, de szervezetünkre is gyógyítóan hat. A napfény beindítja a D-vitamin termelődését, ami pótolhatatlan immunitásunk számára.

Télen pedig, amikor már nem süt annyira a nap, nem árt kiegészíteni a D-vitaminhiánytmegfelelő összetételű termékekkel. Legismertebb D-vitamint tartalmazó élelmiszerek a gomba, a zsíros halak, csukamájolaj, amelyek mind-mind megtalálhatók az aktuális Interspar akciós újságok lapozható változatainak oldalain. Keresse az Interspar termékek közt a D-vitamin alapú táplálék-kiegészítőket és pótolja télen is a napsugarak hiányát. Nagyszerű ajánlatokkal találkozhat a Tiplino kuponoldalak felületén is, ahol az egyes élelmiszerkuponok felhasználásával kedvező áron szerezheti be a D-vitamin alapú táplálék-kiegészítőket. A Tiplino kuponoldalak termékeivel tartsa kézben vitaminpótlását.

Az immunitásunk szempontjából az a legjobb, ha magunkra és belső közérzetünkre gondolunk, kiegyensúlyozottan táplálkozunk, eleget alszunk és rendszeresen mozgunk. A szükséges vitaminok pótlásának megfelelő módja az immunitást támogató kiváló minőségű táplálék-kiegészítők használatával pedig hozzásegíthetünk szervezetünk megfelelő működéséhez.

Hirdetés
Hirdetés