Hirdetés
Hirdetés

Légy a biztonság szakértője!

| 2023. 03. 13. | 13:50:00
XXX
Légy a biztonság szakértője!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt években nagyot változott a világ, és míg tíz-húsz évvel ezelőtt még sokkal kevésbé figyeltek a munkahelyi biztonságra, ma már a lehető legszigorúbb előírások vonatkoznak mindenkire. Természetesen a szabályok erőssége és mennyisége egyenesen arányosan nő, ahogy a balesetveszély növekszik. Így egy irodai munka sokkal kevesebb veszélyt hordoz magában, mint egy vegyi üzemben végzett munka.

Ahhoz azonban, hogy mindenki nyugodtan és biztonságban végezze a munkáját, kell egy szakember, aki cég- és munkakörspecifikusan kidolgozza a vonatkozó szabályrendszert és előírásokat.

Gondoskodj a biztonságról!

Ha szeretsz mindent rendben tudni, akkor bátran végezd el az Alfakapos.hu építőipari és gépészeti tanfolyamainak valamelyikét, és máris hozzájárulhatsz a szaktudásoddal ahhoz, hogy a dolgozók a lehető legkisebb balesetveszély mellett végezzék a munkájukat!

Talán magad is emlékszel oktatásokra, amelyeket a munkahelyeden kellett végigülni, nos, most annak a lehetőségnek állsz a kapujában, hogy te magad légy az oktató. Természetesen nem csupán ez lesz a feladatod, hanem az első és legfontosabb teendőd az lesz, hogy az adott cégnek kidolgozd a tűzvédelmi vagy épp a munkavédelmi tervét. Ehhez azonban nagyon szerteágazó tudásra, a törvények, előírások és jogszabályok ismeretére lesz szükséged.

De nézzük csak meg, hogy pontosan milyen szakmákról is beszélünk!

Melyik munkát végeznéd szívesebben?

Persze nem elég rábökni az egyik képzésre, fontos, hogy tisztában légy azzal, melyik szakmával milyen munkakört kaphatsz, milyen feladatokat láthatsz el.

A munkavédelmi előadó segít kialakítani a megfelelő munkakörnyezetet, mind biztonság, mind pedig higiénia szempontjából, segít beszerezni a szükséges kellékeket, felszereléseket, valamint időről-időre ellenőrzi is, hogy minden az előírások mentén történik-e, valamint rendszeres időközönként felülvizsgálja és - amennyiben szükséges - módosítja a munkavédelmi előírásokat.

Ezzel szemben a tűzvédelmi előadó a tűzvédelmi dokumentumokat, a tűzvédelmi szabályokat és rendelkezéseket hozza létre, valamint tervet dolgoz ki arra az esetre, ha tűz ütne ki. A tűzvédelmi oktatás és a gyakorlat megszervezése, valamint kiértékelése is a feladatai közé tartozik. A főelőadó megnevezésű képzés résztvevői lesznek jogosultak arra, hogy a legmagasabb tűzvédelmi kockázatnak kitett cégeket tűzvédelmi szempontból igazgassák.

Szabadúszó vagy alkalmazott?

Igen nagy a kereslet a munkavédelmi és tűzvédelmi előadók, valamint a tűzvédelmi főelőadók iránt, így ha elvégezted az Alfakapos.hu vonatkozó tanfolyamát, akkor minden bizonnyal számtalan lehetőség közül fogsz tudni választani. 

Azt viszont teljes mértékben neked kell eldöntened, hogy egyetlen cégnek szeretnél dolgozni alkalmazotti státuszban, vagy esetleg szabadúszóként a változatosságot és a függetlenséget választod. Mindkettőnek megvan a maga előnye, a tanfolyam ideje alatt ráérsz majd végiggondolni a lehetséges opciókat, majd tanúsítvánnyal a kezedben a tettek mezejére is léphetsz!

Hirdetés
Hirdetés