Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit tudni szeretnél a napelemekről

| 2023. 03. 13. | 13:48:00
XXX
Minden, amit tudni szeretnél a napelemekről
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a napelem. Manapság már kevés olyan utcán tudunk végigsétálni, ahol egy-egy ház tetején ne látnánk ebből a szerkezetből. Rengeteg pozitív jelzővel illethetjük ezeket a napelemes rendszereket, mint például energiatakarékos, környezetkímélő és még sok más. De ássuk bele magunkat a témába.

Hogy miért is küldetés a napelemek használata?

A Wagner Solar Hungária az egyik legnemesebb célt tűzte ki maga elé: a lehető legtöbb háztartás és cég a legkorszerűbb Hyundai napelemmel rendelkezzen. Ezek a rendszerek a precíz beszerelésnek köszönhetően hosszú évtizedeken keresztül termelik hatékonyan az energiát.

De melyiket válasszuk?

Talán érdemesebb egy egyszerűbb lehetőséggel kezdeni, hogy jobban megértsük az egyes típusok müködését. Ha ismerjük a mechanizmusát, már könnyebben tudunk egy több évtizedre szóló döntést hozni. Nézzük meg, mit kínál a Wagner Solar Hungária.

Első körben fontos tisztában lenni azzal, hogy vannak polikristályos és monokristályos napelemek, viszont az előbbi már eléggé eltűnőfélben van. A monokristályos rendszerek fejlesztése és piaca töretlenül fejlődik és virágzik. Ezért célszerűbb, ha erre fektetjük a nagyobb hangsúlyt. 

Standard napelem

Egy egyszerű monokristályos napelem 320 kW teljesítményre képes. 60 db, 3 sztringre, azaz  3 részre osztott cellarendszer biztosítja az energia termelését. Ezek a részek párhuzamosan, a panel tetején vannak összekötve, és egymástól függetlenül működnek. Viszont fontos tudni, hogy az alsó rész eltakarásával a teljes működés megáll, így az energiatermelés is megszűnik.

Osztott cellás napelem

Az osztott cellának köszönhetően jobb felületi kihasználtságot és nagyobb teljesítményt, akár 380 kW-ot nyerhetünk. A 2x3-as sztringre osztott, azaz 6 különálló cellasorból álló napelemet egy esetleges alsó kitakarás nem állítja meg a működésében. Ebben az esetben is a napelem a fele, vagyis 190 kW energia kitermelésére lesz képes.

Zsindely technológiás napelem

Ezek a napelemek kimondottan jó választásnak bizonyulnak. A sokkal kisebb celladarabkáknak a sztringre kötése soronként történik, majd a panel szélén párhuzamosítva növelik a teljesítményüket akár 400 kW-ra. Így egy sor kitakarásával is jelentős mennyiségű energiát fogunk termelni.

A napelemek királya

Ha zsindely technológia, akkor a Wagner Solar Hungária a Hyundai napelemre esküszik, amely ennek a technológiának az élenjárója. Lakossági használatra 400 kW, ipari használatra akár 480 kW-os panelek is megtalálhatóak a kínálatban. Az átlagos 10-15 év garancia helyett 25 év garanciát kap, aki ilyen napelemet vásárol.

Gondos szakértelem és precíz beszerelés, amit a Wagner Solar Hungária biztosít. Így tesz a napelemes rendszer jó szolgálatot több évtizeden át.

Hirdetés
Hirdetés