Hirdetés
Hirdetés

Miskolciak is kaptak a milliókból

| 2018. 11. 21. | 18:00:00
A program 2012 óta elérhető, a szakember dicséri.
Miskolciak is kaptak a milliókból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalokat készítettek fel vállalkozásra és segítették őket 3 millió forint vissza nem térítendő támogatással.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) ügyvezető igazgató-helyettese november 21-én elmondta: a projekt során az Észak-magyarországi régióban élő, 18-30 éves álláskereső vagy inaktív fiatalok vállalkozásindítását támogatták. A képzést 218-an végezték el, akik erről tanúsítványt is kaptak. Közülük közel 160-nak  már jóváhagyták az üzleti tervét, és 130-an hoztak létre vállalkozást, ki egyéni vállalkozás, ki társas formában – ismertette Horváth László. Előbbiek között 54-en kistelepülésről jelentkeztek. 

A program 192,5 millió forint uniós támogatásból valósult meg. A jelentkezők a régió három megyéjéből (Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén) kerültek ki, így 18 fiatal Miskolcról, 5 Encsről, többen Mezőkövesdről jelentkeztek.

– A pályázat 2012 óta folyamatosan elérhető, nagyon hasznos lehetőség. Évek óta ugyanazt nyújtja, szakemberek irányításával készítik fel a fiatalokat a vállalkozásra, amit három millió forintos vissza nem térítendő támogatással is segítenek. A program fontos eleme a helyi jelleg, a lebonyolításban szerepet vállaló szakemberek személyes jelenléte – tájékoztatott Horváth László.

Hirdetés
Hirdetés