Enyhítenek a kereskedelemben dolgozók terhein

civishir.hu

2020.03.24. 13:39

Enyhítenek a kereskedelemben dolgozók terhein
A kép illusztráció

Óriási a nyomás az eladókon.

Hirdetés

A rendkívüli veszélyhelyzetben megnövekedett forgalommal és változó vásárlói igényekkel kell szembenézniük a kereskedőknek. Sok plusz energiát követel minden munkatársuktól és a beszállítóktól a lakosság folyamatos ellátása. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint az elhúzódó rendkívül időszakban is megpróbálják kielégíteni a vásárlói igényeket  és legjobb tudásuk szerint továbbra is kiszolgálják a vásárlókat. 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalatai

ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO 

az élelmiszer- és más fontos termékek ellátásakor szigorúan betartják az országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelményeket, jogszabályi előírásokat és központi felhívásokat.

Ezek maradéktalan biztosítása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét.

A dolgozók biztonságos munkavégzésének érdekében - más intézkedésekkel együtt - növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy biztosítsák a gyakoribb kézmosás lehetőségét. Az áruházakban rendkívül alapos, fokozott a takarítás.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a következőkre hívja fel a lakosság figyelmét:

  • lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot
  • az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter
  • ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra
Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgoznak mindannyian.
kereskedelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés