Hirdetés

Hirdetés

Tokaji szőlőbirtok a legszebbek között

MTI

2020.10.11. 13:44

Tokaji szőlőbirtok a legszebbek között
Nevéhez méltóan a dobogó legfelső fokára került kategóriájában a szőlőbirtok (Fotók: boraszportal.hu)

Taroltak a versenyen a szekszárdiak.

Hirdetés

Három kategóriában hirdették ki Magyarország legszebb szólóbirtokait - közölte a versenyt szervező Bor és Piac szaklap főszerkesztője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Bozzai Zsófia  elmondta: három kategóriában - kis-, közép-, és nagybirtok - indulhattak a borászok, és mintegy 130-an vettek részt a versenyben. A weboldalra regisztrált borászatok közül az első körben internetes szavazáson választották ki kategóriánként a legjobb kilencet, akiket a zsűri felkeresett és értékelt. Vizsgálták a pincészetet, a technológiát, a tisztaságot, a szőlőterületet, a birtokot, a bort és a vendéglátási lehetőségeket is - ismertette a főszerkesztő.

A tíz hektárig tartó kisbirtokok között a Dobogó Pincészet nyert a Tokaji Borvidékről,

a második Szekszárdról a Tringa Borpince, a harmadik a Pannonhalmi Borvidékről, Nyúlból a Cseri Pincészet lett.
A tíz és ötven hektár közti középbirtokoknál az Eszterbauer Borászat nyert, a Vesztergombi Pince lett a második, a Hetényi Pincészet pedig a harmadik, mindhárom borászat szekszárdi.
Az ötven hektár feletti nagybirtokoknál a szekszárdi Bodri Pincészet lett az első, a Koch Borászat Borotáról, a Hajós-Bajai Borvidékről a második, és a szekszárdi Schieber Pincészet a harmadik.

Tokajszőlőbirtok

Hirdetés

Hirdetés