Hirdetés
Hirdetés

Bővült az ismert miskolci állásportál

| 2022. 11. 28. | 12:12:00
Videós előszűrési funkció vált elérhetővé.
Bővült az ismert miskolci állásportál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Manapság az állásportálok már nem csupán egy közvetítői szerepet töltenek be, hanem a különböző megoldásaik, funkcióik révén több tekintetben is segítik az álláskeresőket és a munkaadókat. Ezt bizonyítja Miskolc népszerű állásoldalának, a MiskolcAllas.hu-nak a legutóbbi újítása is, aminek értelmében egy videós előszűrési funkciót tettek elérhetővé a munkaadók számára, méghozzá azzal a célzattal, hogy ily módon a toborzók hatékonyabbá tehessék a kiválasztási folyamataikat. Az csak külön előny, hogy a funkcióból egyébként bizonyos értelemben az álláskeresők is profitálhatnak.

Mielőtt azonban kitérnénk a funkciónak az egyes részleteire, érdemes áttekintenünk, hogy a portál milyen más egyéb módokon segíti a hirdetőket és az álláskeresőket, hisz ezek a tényezők nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a miskolci álláspiac egy sokak által ismert szereplőjévé vált a MiskolcAllas.hu. A hirdetői, azaz a munkaadói szempontokkal kezdve a sort a legfőbb pozitívumot egyértelműen a hirdetési csomagok változatossága jelenti, amelyek között a kis-, közép-, és nagyvállalatok is megtalálhatják a számukra ideális, a céljaikkal összeegyeztethető kínálatot.

A hirdetési lehetőség megválasztásakor ugyanis a munkaadók dönthetnek arról, hogy mekkora mértékben kívánják megszólítani az álláskeresőket: helyi (Miskolc és környéke), megyei (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), vagy országos (egész Magyarország) szinten. Az álláskeresőkhöz való eléréshez pedig több eszközt is kínál a portál, beleértve például az országos ismertségű, több regionális állásoldalt összefogó AllasOrias.hu-n való biztos megjelenést, illetve az adott álláslehetőség megosztását a Miskolc állás Facebook-oldalán, ahol a követők száma a 30 ezret is eléri. Mindez pedig akár bőségesen tovább is bővíthető, hisz a megyei vagy az országos hirdetési ajánlat választásával több allas.hu-s weboldalra, illetve az azokhoz kapcsolódó Facebook felületekre is ki lehet kerülni az adott munkalehetőséggel. Amennyiben az állások között böngészne minden miskolci álláshirdetést itt talál meg: miskolcallas.hu/allasok.

Persze az oldal előnyei nem merülnek ki csupán a munkaadók számára nyújtott pozitívumokban. Álláskeresői szempontból is érdemes bizonyos tényezőket kiemelnünk, köztük az oldal letisztultságát és egyszerű kezelhetőségét, a részletes szűrési feltételeket, valamint az olyan praktikus funkciókat, mint például az állásértesítőre való feliratkozás vagy a feltöltött adatokból történő önéletrajz-generálás lehetősége. A MiskolcAllas.hu népszerűsége azonban nagyobbrészt mégsem ezen tényezőkben, hanem sokkal inkább az álláslehetőségek változatosságában gyökeredzik. Itt ugyanis valóban széles választékban érhetőek el az állások, vagyis a betanított munkák, a szakmunkák, a különböző irodai adminisztratív pozíciók vagy akár a diplomás munkakörök iránt érdeklődők is jó esélyekkel, megalapozott reményekkel böngészhetnek a lehetőségek között.

Hogyan működik a MiskolcAllas.hu-n elérhetővé vált videós előszűrési funkció?

A MiskolcAllas.hu új, a Business és az Enterprise hirdetés típusoknál elérhetővé vált videós előszűrési funkciójának értelmében, a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket tehetnek fel a jelentkezőknek, akiknek azokra maximum 1 perces videók formájában kell válaszolniuk, majd az elkészült felvételeket a jelentkezésükhöz csatolniuk. A kérdések megfogalmazása terén természetesen szabad kezet kapnak a munkaadók, tehát saját elképzeléseik szerint is alakíthatják azokat, ugyanakkor előre meghatározott, beépített kérdések is segítik őket a témafelvetésben. Íme ezekre néhány példa:

  • Miért szeretne nálunk dolgozni?
  • Hogyan kezeli a stresszhelyzetet?
  • Mi az eddig elért legnagyobb szakmai sikere?
  • Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

Hogyan kedvezhet ez a funkció a miskolci hirdetők és álláskeresők számára?

Amint arra már a bevezetőben is utaltunk és miként azt a példaként bemutatott kérdések is szemléltetik, a videós előszűrési funkció alapvető célja, hogy a munkaadók egy átfogóbb képet kaphassanak a jelöltekről, mint az egyébként csupán az önéletrajzokra, motivációs levelekre támaszkodva lehetséges lenne. Ez az eszköz ugyanis gyakorlatilag egy mini interjú lefolytatását teszi lehetővé, aminek alapján a toborzók sokkal átgondoltabb döntést tudnak hozni azzal kapcsolatban, hogy kit invitálnak személyes állásinterjúra és kit nem. Ily módon pedig rengeteg időt és energiát spórolhatnak, hisz kiszűrhetik azokat a jelentkezőket, akikkel egy felvételi elbeszélgetés minden bizonnyal eredménytelenül záródna.

A funkció tehát alapvetően munkaadói szempontokból kedvező, de ha jobban belegondolunk, az álláskeresők is profitálhatnak belőle. Különösen igaz ez azon álláshirdetések esetére, amelyekre rengeteg jelentkezés érkezik, vagy amelyek olyan pozíciót kínálnak, ahol nem csupán a szakmai ismeretek, hanem a jelöltek egyes személyiségjegyei is előtérbe kerülnek. Ezekről ugyanis írásban, egy önéletrajz vagy egy motivációs levél keretein belül nehéz számot adni. A videós anyagok viszont minden feltételt megteremtenek ahhoz, hogy a pályázók hatásosabb benyomást keltsenek a toborzókban, felhívják a figyelmet egyes kvalitásaikra (pl. kommunikációs képességek), valamint biztosítsák a munkáltatót az elhivatottságukról, az adott állás megszerzésére vonatkozó eltökéltségükről.

Nagy Gábor

Hirdetés
Hirdetés