Hirdetés
Hirdetés

Ingyen juthatunk készpénzhez a boltokban

| 2022. 12. 09. | 14:04:00
Kedvező változások a lakosság számára.
Ingyen juthatunk készpénzhez a boltokban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb 40 ezer forint értékben díjmentesen vehető át készpénz kártyás fizetés esetén kereskedőktől, már amennyiben az adott üzletben bevezetik a szolgáltatást; QR-kódos azonnali fizetések és fizetési kérelmek nemcsak a tranzakciós illetéktől, hanem a banki díj- és költségektől mentessé váltak – hívja fel a figyelmet a Portfolio.hu 

Ám ahhoz, hogy a vásárlók a boltokban készpénzt vehessenek fel – mutatnak rá –, a kiskereskedőknek kell lépniük, számukra ugyanis nem írja elő a szabályozás a szolgáltatás kötelező bevezetését. Tehát a lehetőséggel akkor élhetünk majd, ha a boltok szélesebb körben bevezetik. A szolgáltatás a kereskedőnek azért áll érdekében, mert elvileg új vásárlókat, forgalmat hozhat, növelheti a meglévő vásárlói hűségét, továbbá a nagyobb forgalmú boltok a nap végén kezelendő készpénzmennyiséget is csökkenthetik.

Az említett QR-kódos szabály már az arról szóló kormányhatározat napján életbe lépett, azaz november 23-tól ezek a tranzakciók illetékmentesek.

Hirdetés
Hirdetés