Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Spar ismét emeli a dolgozók bérét

| 2023. 01. 05. | 10:29:00
Bruttó 330 ezer forintnál senki nem fog kevesebbet keresni.
A Spar ismét emeli a dolgozók bérét
Hirdetés
Hirdetés

Január 1-jétől a Spar hálózatban kereskedelmi tevékenységet végző munkatársak elérhető legalacsonyabb alapbére a próbaidőt követően bruttó 330 ezer forint – írta a cég közlésére hivatkozva a portfolio.hu. Azt nem írja a vállalat, hogy mekkora az emelés mértéke, de a tavalyi közlésben látható 285 ezer forint alapján ez 16 százalék körüli emelést jelent.

Vagyis a Spar a minimálbér emelésének a mértékével növelte a dolgozók fizetését.

A Spar közölte: a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 350 ezer forint. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál pedig további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a kollégákat. Ezen kívül - mivel az áruházak egy szűkebb körében a kiemelkedő teljesítmény okozta leterheltségen túl a munkaerőpiaci helyzet is plusz kihívást jelent - az érintett áruházak tekintetében egy új, bruttó 30 ezer forintos juttatást is bevezetnek.

Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére ezzel egy időben bruttó 380 és 540 ezer forint közötti sávban lesz. Az alapbért ezen felül a vállalat természetesen a jövőben is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

2023-ban a Spar Hűségprogram révén a munkatársak továbbra is kihasználhatják a jubileumi juttatás és a SZÉP-kártya előnyeit. Ezután is megmarad a 13. havi juttatás, valamint rendelkezésre áll a 15 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény havi 120 ezer forint vásárlási összeghatárig, amely természetesen jár az új belépő kollégák számára is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés