Hirdetés
Hirdetés

Vodafone: lezárult a felvásárlás

| 2023. 01. 09. | 14:41:00
Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb tranzakciója a távközlésben.
Vodafone: lezárult a felvásárlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkötötte a végleges adásvételi szerződést a 4iG és a magyar állam a Vodafone Magyarország százszázalékos részvénycsomagjának megvásárlására – tette közzé a BÉT-en a 4iG január 9-én; a tranzakció értéke 660 milliárd forint, az ügylet január végén zárulhat le.

A Portfolio.hu azt írja, a felek a Vodafone Magyarország értékét 660 milliárd forintban állapították meg, amely a cég 2022. március 31-én lezárt üzleti évben elért EBITDA-jának 7,1-szeresét teszi ki. A felvásárlás a vételár megfizetését követően január végén zárulhat, amellyel a 4iG közvetetten 51 százalékos többségi tulajdonosa lehet a Vodafone Magyarországnak, míg az állam közvetett részesedése – a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-én keresztül – 49 százalék lehet.

Emlékeztetnek: a rendszerváltást követően ez az egyik legnagyobb tranzakció a távközlésben. Az akvizíció eredményeként a 4iG piacvezető pozíciót szerez a vezetékes internetszolgáltatások területén, emellett a televíziós műsorterjesztési piacon is piacvezetővé válik. A Vodafone Magyarország a hazai telekommunikációs piac második legnagyobb szereplője, több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőnek nyújt mobil, TV, szélessávú internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, továbbá a vállalat több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat.

A 4iG és a magyar állam augusztus végén jelentette be, hogy megvásárolnák a Vodafone Magyarország 100 százalékát. 

Hirdetés
Hirdetés