Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gesztivel, a Muzsikással és tűzijátékkal zárul a Kolorfesztivál

| 2016. 08. 20. | 14:13:00
Augusztus eleje óta szórakoztatták a helyieket.
Gesztivel, a Muzsikással és tűzijátékkal zárul a Kolorfesztivál
Hirdetés
Hirdetés

Koncertekkel és parádés tűzijátékkal zárul a hetek óta tartó, népszerű Kolorfesztivál Kazincbarcikán.

Muzsikás

Fő tér, augusztus 20. 20. 17:00

A Liszt Ferenc-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas Muzsikás együttes itthon és külföldön egyaránt ismert és közkedvelt. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. Sokoldalúságukra jellemző, hogy otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a világ legjelentősebb koncerttermeiben, mint például Londonban a Royal Festival Hall vagy a Queen Elisabeth Hall, Párizsban a Théatre de la Ville, Rómában a Santa Cecila Akadémia vagy New Yorkban a Carnegie Hall. Lemezeik világszerte kaphatók az angol-amerikai RYKODISC cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok, és zenei szaklapok.

A Muzsikás koncertjeinek rendszeres vendége Petrás Mária, moldvai születésű keramikus-iparművész, énekes. A koncerten közreműködnek Tóth Ildikó (Fecske) és Farkas Zoétán (Batyu) néptáncosok.

Geszti

Fő tér, augusztus 20. 20:40

Geszti. Ha kimondjuk ezt szót, mindenkinek van legalább egy dalrészlet, egy rím, ami beugrik. Most újabb szövegek, dallamok csatlakoznak a klasszikusokhoz, mert a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár után GESZTI néven újabb zenei projektjét indítja útjára Geszti Péter. A számok megírásába Erdélyi Péter zeneszerző mellett sok új társszerző szállt be, Rácz Gergő, Burai Krisztián, Rakonczai Viktor, Puskás Dani, Kálmán Tamás, Vödrös Marci, Csonti is írt egy-egy dalt az albumra, melyen a pop, a rap és az elektro elemek váltakoznak. „A Gringo Sztárban is velem játszó zenészekkel vettük fel a Létvágy című albumot, továbbra is ők alkotják a kísérő zenekaromat, de az új produkció egyszerűbb néven fut, a sajátomon. Voltam én már MC Gesztenyétől kezdve szöveggyártó kisiparosig sok minden, miért ne lehetnék most már egyszerűen csak Geszti?”(Geszti Péter)

Tűzijáték: 22.20, Fő tér

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés