Hirdetés
Hirdetés

Köszönő szavakkal és hatalmas bulival búcsúzott a Kolorfesztivál

| 2016. 08. 22. | 10:42:00
Heteken át kínáltak színes programokat.
Köszönő szavakkal és hatalmas bulival búcsúzott a Kolorfesztivál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Véget ért az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja augusztus 20-án. Ezen a napon a nemzeti és állami ünnep alkalmából Kazincbarcika önkormányzatának képviselő-testülete több díjat is adományozott az arra érdemeseknek.

Az augusztus 20-ai programsorozat délelőtt ünnepi szentmisével kezdődött. Majd délután rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott Kazincbarcika önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Az eseményen Szitka Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, ahol beszédében az állami ünnep fontosságát hangsúlyozta. Ezt követően a polgármester és Klimon István alpolgármester elismeréseket nyújtott át.

  • Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Falvassy György belgyógyász főorvos.
  • Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjat Szuhai Zoltán háziorvos vette át.
  • Kazincbarcika Város Közszolgálatáért címet Nagy-György Tiborné, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztályának vagyonnyilvántartási ügyintézője, vezető főtanácsosa kapta. Kazincbarcika Város Képviselő-Testületének Elismerő Plakettjét Neszádeliné Kállai Mária csipke- és viseletkészítő népi iparművész,
  • Fignár Zoltán grafikus, a Fignár Fesztiváludvar megálmodója, valamint
  • Adam Rams, Knurow polgármestere érdemelték ki.

Pro Urbe Kazincbarcika díjban

  • Husonyicza Gábor nyugalmazott MÁV-állomásfőnök, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke és
  • Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikációs igazgatója részesült.

Eközben már javában zajlott a VIII. Bormustra a Fő téren, ahol a Tekergő zenekar gondoskodott a jó hangulatról, majd a Muzsikás együttes és vendégeik szórakoztatták az érdeklődőket. A több mint negyven éves múlttal rendelkező formáció itthon és külföldön is elismert. A Príma Primissima díjas zenekar tagjai elárulták; rendkívül nagy figyelmet fordítanak a hagyományőrzésre és az értékek közvetítésére, éppen ezért tartanak évek óta énekórákat, ahol megismertetik a diákokkal az élőzene varázsát.

A muzsikások után Szitka Péter megszegte az új kenyeret, majd átadta a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket is. Fél héttől a Miskolci Illés Emlékzenekar lépett a színpadra, ahol az Illés slágerek mellett az István, a király rockoperából is hallhattak részleteket a megjelentek. Őket követte Geszti és csapata, akik nélkül nincs Kolorfesztivál. A rapper ezúttal újabb zenei utazásra kalauzolta a rajongókat, akik a már jól ismert dalokra és a legújabb, „Létvágy” című album slágereire tombolhattak.

A rendezvény Kolor UV-show-val és tűzijátékkal zárult.

Hirdetés
Hirdetés