Hirdetés
Hirdetés

Ezt figyeljék! 2017 Ózd éve lesz

| 2016. 11. 25. | 21:42:00
Fejlesztés. 20 millió eurós.
Ezt figyeljék! 2017 Ózd éve lesz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húszmillió euró értékű technológiai, környezetvédelmi fejlesztés és kapacitásbővítés indul az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. henger- és acélművében jövőre – közölte a társaság pénteken. Bartha Imre, az ÓAM ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a 2018-ban elkészülő beruházásnak köszönhetően a kohászati társaság százzal növelheti a jelenlegi 450 fős foglalkoztatott létszámát. Emellett várhatóan ezres nagyságrendű foglalkoztatás-bővülést generál a beszállítók körében is.

A főleg hengerelt acélipari termékeket gyártó cég kapacitása a tervek szerint a fejlesztést követően a mostani évi 200 ezer tonnáról 300 ezer tonnára nő. A termékek 60 százalékát hazai felhasználóknak értékesítik, 40 százalékát exportálják.

Sikertörténet

A társaság közleményében a fejlesztést a magyar-német gazdasági kapcsolatok újabb sikertörténetének nevezi, amely a magyar kormány, Orbán Viktor miniszterelnök és Max Aicher tulajdonos "konstruktív együttműködése" eredményeként valósul meg. A német Max Aicher GmbH & Co. az ÓAM Kft. vagyonát privatizáció keretében, 1997. május 23-án vásárolta meg. A Max Aicher vállalatcsoport építőipari, ingatlanforgalmazási, acélipari és környezetvédelmi vállalkozásaival van jelen Európa piacán. 

Hirdetés
Hirdetés