Hirdetés
Hirdetés

90 milliós fejlesztés a barcikai kórházban – a beteg érdekében

| 2017. 01. 10. | 08:52:00
Csökkenni fog a várakozási idő.
90 milliós fejlesztés a barcikai kórházban – a beteg érdekében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikerrel pályázott a Kazincbarcikai Kórház két munkahelyes DR direkt digitális felvételi és mellkas felvételi röntgenberendezés beszerzésére, aminek kapcsán az intézmény támogatási szerződést kötött az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal bruttó 89,9 millió forint támogatási összegről.

A DR direkt digitális felvételi és mellkas felvételi röntgenberendezés jelentősen javítja a betegellátás minőségét, mivel az új készülék direkt digitális, így nincs szükség szkennelésre, a kép egyből megjelenik.

Az új készülék használatával gyorsabb lesz a kiértékelés és a betegekhez is gyorsabban jut a lelet. A betegellátás szempontjából kiemelten fontos, hogy a fluorescens kazettás rendszer direkt digitálisra történő kiváltásával a betegről készült felvétel rögtön továbbítható az orvoshoz, aki így a szükséges kezeléseket azonnal meg tudja határozni, ezzel pedig a betegellátást gyorsítani. Azaz

csökken a kiértékelési idő, s ezzel együtt a betegek várakozási ideje is.

Az intézmény számára a betegellátás fejlesztésén túl meghatározó az is, hogy jelentős megtakarításokat tesz lehetővé az új készülék. Az energiaszükséglete jóval alacsonyabb, mint a most használt gépeknek, nincs szükség tovább szkenner gépre, valamint fluoreszcens kazettákra, ezáltal a kazetták javítási költsége is csökken.

Hirdetés
Hirdetés