Hirdetés

Hirdetés

Hármas halál: egymillió kilométert vezetett már a kamionos

MTI

2017.11.03. 18:17

Hármas halál: egymillió kilométert vezetett már a kamionos

Nem volt szakszerű egy munkafázis.

Hirdetés

Házi őrizetbe helyezte a Miskolci Járásbíróság azt a kamionsofőrt, aki három halálos áldozatot követelő balesetet okozott kedden Miskolcnál – közölte a bíróság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel. Gyurán Ildikó a baleset körülményeiről azt írta:

indulás előtt maga a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem kellő gondossággal ellenőrizte. 

A járműszerelvény kedden a Miskolcot elkerülő 306-os úton egy balra ívelő kanyarban szétkapcsolódott. A pótkocsi nem követte a vontatót, hanem egyenesen haladt tovább a szemből érkezők sávjába, ahol érintőlegesen egy autó oldalának ütközött. Ezután frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek három utasa a helyszínen meghalt. 

Rendezettek a körülményei

A nehézgépjármű az adatok szerint a megengedett sebességnél gyorsabban haladt - áll a közleményben. 
Gyurán Ildikó hozzáfűzte: a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított körülményei rendezettek és 10-12 éve van nyerges vontató vezetésére jogosító engedélye; több mint egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. Mérlegelték azt is, hogy a vontatmány "elszabadulására" vonatkozó szakértői vélemény még nem készült el. 

 A körülmények alapján a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében elegendő a házi őrizet alkalmazása az eljárás eredményes befejezése érdekében – közölte a sajtószóvivő. 

A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, előzetes letartóztatás elrendelését kérve.
kamionsofőrhalálos balesetelkerülő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés