Újszülött hármas ikrek édesanyja halt meg Debrecenben

civishir.hu

2017.12.16. 18:45

Újszülött hármas ikrek édesanyja halt meg Debrecenben

Hajdúszoboszlói családot ért mérhetetlen fájdalom.

Hirdetés

Hirdetés

A Cívishír információi szerint a szülést követően december 15-én este életét vesztette Debrecenben az az édesanya, aki egészséges hármas ikreknek – két lánynak és egy kisfiúnak – adott életet. A 32 éves hajdúszoboszlói nő korábban óvónőként dolgozott. Az édesapa, a 29 éves Fábián Tamás kamionsofőr, a felfoghatatlan tragédia után rá marad a kicsik ellátása, gondozása. A félárván maradt újszülöttek és velük a tanácstalan édesapa ügyét a Tündérkör Alapítvány vállalta magára.

Aki teheti, legyen a segítségükre! Az alapítvány bővebb információt nyújt arról, hogy mi enyhíthet az édesapa terhein.

A megrendült édesapa megkeresésünkre telefonon elmondta, feleségével, Nikolettel évek óta próbálkoztak a gyermekvállalással – sikertelenül. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd miután őt megműtötték, három megtermékenyített petesejtet ültettek Nikolett méhébe, mindhárom pici meg is maradt. Az utóbbi hat hetet Nikolett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltötte, hiszen veszélyeztetett terhes volt. Az egészséges kisbabákat (Mirát, Lénát és Milánt) rendben segítették a világra a terhesség 33. hetében, császármetszéssel december 15-én. Az anyuka nem sokkal később meghalt. Tamás hangsúlyozta: ő nem orvos, a halál pontos okát illetően nem akar találgatásokba bocsátkozni, meg kell várni a boncolási jegyzőkönyvet, bár felesége az utóbbi napokban rossz közérzetre panaszkodott.

A gyerekek inkubátorban, de jól vannak, egyedül a kisfiú igényel légzéstámogatást. Apukájuk és mindkét nagymama meglátogatta már őket. Ahhoz, hogy elhagyhassák az intenzív osztályt, a súlyuknak még gyarapodnia kell. Tamás hozzátette: nagyon figyelnek rájuk, látva látszik, hogy szakszerű ellátásban részesülnek a kicsik. Tamás hazavárja gyermekeit, és némi megnyugvásra ad okot ebben a nehéz helyzetben, hogy elhunyt felesége családja és a saját családja is mellette áll, hiszen nagy-nagy feladat vár rá.

A szomorú esettel kapcsolatban szerkesztőségünk keresi a Debreceni Egyetem Klinikai Központját.
Klinikai Központhármas ikrek

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés