Hirdetés

Különleges vendégeknek nyílik vendégház Borsodban

mti.hu

2018.03.13. 12:39

Különleges vendégeknek nyílik vendégház Borsodban
A kép illusztráció (pixabay.com)

A szociális farmként működő szakáldi telephelyen hozzák létre "Barka kosár" néven a vendégházat az uniós pályázaton nyert több mint 59 millió forintból.

Hirdetés

Speciális tíz férőhelyes vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáldon, az intézmény különleges programokkal várja ősztől a fogyatékkal élő, illetve a többségi társadalomhoz tartozó látogatókat - közölte az alapítvány az MTI-vel kedden.

Tíz alkalmazott segíti a munkát

Az épületben tíz megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak majd, elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek készítésében, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokon, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállalnak szerepet.
 A farm terápiás jelleggel működik majd, ezért szemléletformáló rendezvények is segítik  a vendégház beindítását. 
 A szálláshelyre és a speciális programokra elsősorban a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokat, a társintézmények ellátottjait várja az alapítvány, de gyerekcsoportokat és munkahelyi közösségeket is szívesen fogadnak az ország minden területéről.

turizmusautizmusvendégházMiskolci Autista Alapítvány

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés