Hirdetés

Hirdetés

Sorsára hagyott sajószentpéteri iskola kap új életet

borsodihir.hu

2018.04.17. 13:13

Sorsára hagyott sajószentpéteri iskola kap új életet
Kiváló helyen áll a telek, a Harica út és a Nyögő patak között

Mini wellness, étterem, szauna, edzőterem, focipálya, szépségszalon, játszóház is lesz. +Látványtervek

Hirdetés

Nyolc éve áll üresen az egykori 3. Számú Általános Iskola Sajószentpéteren, ami 1994-ben vette fel a színészóriás, az itteni születésű Pécsi Sándor nevét. Az intézményben hosszú évtizedekig működött magas színvonalú oktatás két épületben (alsó és felső tagozat), diákok sokasága került ki az iskola falai közül, ám a gyermeklétszám csökkenése előbb összevonáshoz, majd végleges bezáráshoz vezetett – az ingatlanok állaga azóta csak romlik, és bár többször felröppent a pletyka, miszerint a telken lakópark épül, ebből végül semmi nem lett. Az önkormányzat anyagi erejét pedig – kormányzati politikától függetlenül – mindeddig meghaladta az ingatlanok rehabilitációja, bár a városvezetés részéről a szándék megvolt a terület rendezésére.

Most azonban új életet lehelnek az egykori iskolaépületbe, ahol matekóra ugyan többé nem lesz, de új funkciójában a városlakók érdekeinek szolgálatába áll, korosztálytól függetlenül. A Zöld város kialakítása című TOP-os programban sikerrel pályázott az ingatlanokat tulajdonló önkormányzat, így hát pénz áll a házhoz: 400 millió forintot nyertek az egykori Pécsi-iskola épületeinek és környezetének megújítására. Faragó Péter polgármester (MSZP) a városi lapban arról számolt be, az átalakítással érintett épületben egy magas igényszintű kondicionáló termet, csoportos testmozgásra alkalmas tornaszobákat, valamint egy – a kisebb gyermekek szórakoztatására alkalmas – játszóházat alakítanak ki.

A projekt leírása szerint a nyertes pályázat eredményeként a volt Pécsi-iskola két főépülete közül az egyik, a volt alsó tagozat épületének megújulására nyílik lehetőség. A rekonstrukcióval érintett régi épület egy nagyobb szabadidős zöldterület-fejlesztési koncepció keretében újulhat meg. Ennek megfelelően a meglévő épületben szabadidős, sport-, illetve szolgáltatási tevékenységek kapnak helyet. A tervezési program a helyi vállalkozások előzetes megkérdezése és többkörös programegyeztető megbeszélések eredményeként jött létre. A kialakítandó kétnemű öltözőblokk és a sportolásra alkalmas, nagy zöldfelülettel rendelkező udvar szinte tálcán kínálja a szabadtér sportcélú hasznosítását, ahol egy körbezárt műfüves grundfoci pálya, füves sportpályák kialakítására is lehetőség nyílik.

A Borsodihír úgy tudja, az önkormányzat már meg is állapodott az üzemeltetésről egy helyben jól ismert vállalkozóval.

A fejlesztéseknek idén október 31-ig kell megvalósulni.

Bereczki-Csák Helga

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés