Workshopra gyűltek a miskolci diákok

uni-miskolc.hu

2018.04.24. 11:36

Workshopra gyűltek a miskolci diákok
Fotók: uni-miskolc.hu

Központban a duális képzés.

Hirdetés

Hirdetés

A duális képzést népszerűsítő, valamint a partnervállalatokat bemutató Anyagmérnök Duális Workshopot rendezett az anyagmérnök képzés iránt érdeklődők számára a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara.

Az április 19-én megtartott rendezvényen 16 partnervállalat jelent meg kiállítóként, valamint a duális képzésben már résztvevő 1-3. évfolyamos hallgatók is meglátogatták a leendő diáktársakat. A rendezvényen a vendégek nem csak az ipar duális képzőhelyeivel, de az egyetemi oktatókkal is megismerkedhettek, továbbá a szakterületekhez kötődő, interaktív bemutatókon is részt vehettek.

Szeptembertől az anyagmérnök alapképzés minden specializációján, valamint anyagmérnök és kohómérnök MSc képzésben is lehet duális partnervállalatot találni, a legtöbb esetben országos lefedettséggel. A kar képzéseit a továbbtanulási lapjukon bejelölő diákok május 31-ig jelentkezhetnek duális képzésre a partnervállalatokhoz (a kar honlapján vagy e-mailben).

A duális képzés részeként a szorgalmi időszakot (szeptember-november, illetve február-április) az egyetemen töltik a hallgatók, majd a vizsgaidőszakban (december-január, május-június) valós ipari környezetben, valós problémákat megoldva a legjobb gyakorlati szakemberektől tanulják a szakmát. A végzéskor a duális képzésben részt vett mérnökök a fejvadászok ma még irreálisnak tűnő elvárásainak is meg fognak felelni: egyszerre fognak friss diplomával és sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezni. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a hallgatók a képzés során a partnervállalattól fizetést, az egyetemtől pedig – tanulmányi eredményüktől függően – tanulmányi ösztöndíjat kapnak, akkor kijelenthető, hogy minden szempontból nyerő helyzetbe kerülhet az a felsőoktatásba jelentkező, aki ezt az új képzési formát választja.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés