Hirdetés

Borsodi lelemény: étellel csalt 9 millió forintot

birosag.hu

2018.06.29. 08:19

Borsodi lelemény: étellel csalt 9 millió forintot

Ítélet Miskolcon.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és közokirathamisítás miatt indult eljárás. 

A gyanú szerint a férfi egy olyan cég ügyvezetője volt, amely 2017-ben árcsökkentéssel szerzett be szójadarát, majd a belföldi értékesítéséből származó ÁFA fizetési kötelezettségét pedig fiktív számlák befogadásával csökkentette. Azzal, hogy számlák nem valós gazdasági eseményekről lettek kiállítva, a gyanúsított által vezetett cég azok ÁFA tartalmával jogosulatlanul csökkentette fizetendő adóját.

A férfi és társai több mint 9 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A bűncselekmény súlya miatt 11 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, mely a bíróság szerint már önmagában megalapozza a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyét. A nyomozás még folyamatban van, további bizonyítási cselekmények várhatóak, ezért a büntetőeljárás ezen szakaszában a bíróság álláspontja szerint mindenképpen szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Miskolccsalásszójadara

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés