Hirdetés

Hirdetés

Borsodi pedagógusokat ismertek el

kolorline.hu

2018.06.15. 14:10

Borsodi pedagógusokat ismertek el
Fotók: kolorline.hu / Zele Tímea

Az ünnepségen egy nemes akció is célba ért.

Hirdetés

Pedagógus napi ünnepséget rendeztek június 14-én a Don Bosco Sportközpontban.

Az eseményen tankerületi elismerő okleveleket, szolgálati emlékérmeket, színes diplomákat és Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Okleveleit is átadták. Idén a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat Kerekes Barbara, a B-A-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének, és Sajószentpéteri Telephelyének tagintézmény – igazgatója, pszichológus – gyógytestnevelője kapta.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola diákjainak produkciójával kezdődött az idei tankerületi pedagógusnapi ünnepség. Az eseményen először Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében gyermekkorát idézte fel. A városvezető kiemelte: a pedagógusok azok, akik a szülők mellett végigkísérik és segítik a felnőtté válás útját. Az elismerést kapó pedagógusok teljes listája a Kolorline-on olvasható.

A díjak átadását követően Jakupcsek Gabriella előadását hallhatták a meghívott vendégek. A volt pedagógus saját életéről, főként gyermekeihez kötődő viszonyáról mesélt az érdeklődőknek.

Az ünnepség keretében a Kazincbarcikai Tankerület Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával adománygyűjtést is szervezett Baba Leventének, a Pollack Mihály Általános Iskola szembetegséggel küzdő tanulójának.

Az akciónak köszönhetően a délután során egymillió forint gyűlt össze, mellyel Levente továbbtanulását és mindennapjait kívánták könnyebbé tenni az akcióban résztvevők.

Az egymillió forintból a család olvasógépet vásárol majd, amihez a Tettre Éber Alapítvány korábban 200.000 forintot ajánlott fel, a pedagógusok 680.000 forintot gyűjtöttek, a helyi önkormányzat mindezt 120.000 forinttal egészítette ki. Az adományt Levente édesanyjának jelképesen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szitka Péter polgármester, Székelyné Varga Mária igazgató, valamint Kondorné Sztojka Ágnes intézményvezető nyújtották át.

 

pedagógusKazincbarcika

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés