13 éves gyereket raboltak ki Ózdon

police.hu

2018.08.10. 09:32

13 éves gyereket raboltak ki Ózdon

Fényes nappal történt, az utcán.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szeptember 9-ig elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint Ózdon az utcán támadt a 13 éves sértettre.

A gyanúsított férfi augusztus 6-án délután ózdi lakásának ablakán kinézve vette észre az utcán sétáló 13 éves sértettet, aki egy 10 ezer forintos bankjegyet tartott a kezében. A gyanúsított „add ide a pénzt” felszólítással követelte a sértett pénzét, mire a sértett a nadrágja zsebébe rejtette a bankjegyet. Ekkor a gyanúsított – aki közben az ablakon keresztül kiugrott az utcára – lefogta a gyermek kezeit és kivette a zsebéből a pénzt. A gyanúsítottól a pénzt lefoglalták, így a sértett kára megtérült.

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. 

A bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság a gyanúsított letartóztatását rendelte el, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; és alappal lehet tartani attól is, hogy a gyermekkorú sértettet megfélemlítené, befolyásolná. 

Szóljon hozzá!

Hirdetés