Hirdetés
Hirdetés

Bozótvágóval ment Arlón a közmunkás a másiknak

| 2018. 08. 24. | 13:05:00
Debrecenben folytatódik a büntetőügy.
Bozótvágóval ment Arlón a közmunkás a másiknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett közfoglalkoztatottként dolgoztak a Borsod megyei Arlón. 2015 augusztusában még a munkakezdés előtt a sértett kérdőre vonta a vádlottat, a sértett egyik családtagjával fennálló nézeteltérése miatt. A vádlott a munkavégzés helyét elhagyta, hazament, ahol magához vett egy bozótvágó kardot és a sértett munkahelyére, a helyi általános iskola udvarára ment. Ott a karddal a sértett feje irányába kétszer lesújtott, miközben azt mondta „Most meghalsz”.

A sértett a kezében lévő cirokseprűvel hárította el az ütéseket, majd karjaival is védte fejét a csapások elől. A sértett mindkét kezén maradandó sérüléseket szenvedett, és az egyik csapás miatt az arca is megsérült. Az, hogy a fejét az ütések nem érték el, csak a védekezésének volt köszönhető. 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 januárjában V. T. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla a büntetőügyet augusztus 28-án tárgyalja.

Hirdetés
Hirdetés