Hirdetés

Vaddisznó fényes nappal Debrecenben!

Borsodihír

2018.08.23. 10:39

Vaddisznó fényes nappal Debrecenben!
Egy családi ház előkertjébe húzódott

Nem találta viccesnek a szituációt az, aki egy másfél éves gyerekkel volt.

Hirdetés

Évek óta jelen vannak a vaddisznók Debrecen északi részén, a Nagyerdő fás, bokros területe kiváló búvóhelyet jelent a gyorsan szaporodó dúvadnak. Bár hivatásos vadászok tavaly több állatot kilőttek, a populáció gyorsan kiheveri a veszteséget és a félénk, az embert alapvetően kerülő állatok a közösségi médiában feltűnő posztok szerint újabb kutyákkal verekednek össze, újabb kerékpárosokat kergetnek meg. Tegyük hozzá: a kismalacos kocák viselkedése kiszámíthatatlan, ha a kölykeiket veszélyben érzik, bárkinek nekifordulnak (a vadászok a malacos kocákat egyébként is megkímélték a múlt év első felében zajlott gyérítés során).

Augusztus 22-én a Tarján utcán (Nyulas) készítették az alábbi felvételt, amelyen egy állat az esti órákban keresett védett helyet egy családi ház előkertjében. A DEBRECEN HALLOTTAM Facebook-csoportban közzétett videó alatti kommentárok szerint más is látta a vaddisznót.

  • „Este 19:45-kor találkoztunk vele a Nyék utcán, kutyával és egy 1,5 éves gyerekkel voltunk, nem volt vicces.” 
  • „Jámbor jószág, én eltekertem mellette, rám se röffent…”
  • „Nem fog elmenni, mert mi augusztus 9-én láttuk.”

A pár másodperces felvételt nagyon sokak kommentálták, mi ezeket emeltük ki.

A vaddisznókkal összefüggésben a debreceni jegyző illetékes, ő bízhatja meg a területileg kompetens vadásztársaságokat a négylábúak kilövésével, gyérítésével. Ha közvetlen emberélet kerül veszélybe, természetesen ne habozzanak a rendőrséget riasztani.

RaL

vaddisznóDEBRECENBEN HALLOTTAM

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés