Hirdetés
Hirdetés

Kolorfesztivál: Ambrus Attila küzdelme a múlt árnyaival

| 2018. 08. 03. | 11:46:00
Kazincbarcikán vallott múltról és kiútról.
Kolorfesztivál: Ambrus Attila küzdelme a múlt árnyaival
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 6. Kolorfesztivál második napján a Kolorcity vendége volt Ambrus Attila, a hírhedt „Viszkis”, aki börtönben elsajátított kerámiatudásának gyümölcseit hozta el a Mezey-házba. A nagysikerű kiállításra több százan voltak kíváncsiak A letisztult formákkal alkotó amatőr saját bevallása szerint még gyerekcipőben jár a szakmát illetően, de folyamatosan fejleszti magát. A hitvallása nagyon egyszerű: „Bármit csinálsz, azt csináld jól!” A kiállításmegnyitót követően 18.30-tól Szemtől szemben a „Viszkissel” címmel közönségtalálkozóra és filmvetítésre várták a közönséget, ahol őszintén beszélgettek a jó útra tért alkotóval, illetve megismerhették küzdelmét a múlt árnyaival.

Ambrus Attila a gyermekkoráról azt is elárulta, hogy édesanyja másfél éves korában elhagyta őket, édesapja pedig nem foglalkozott vele, így különféle lopások miatt javítóintézetbe került.

Ambrus Attila elmondta, hogy megbánta azokat a rossz döntéseket, amiket meghozott, ezeket visszafordítani már nem tudja. Életében a nagy fordulat akkor következett be, amikor megtudta a börtönben, hogy édesapja meghalt. Ekkor kezdett el a kerámiák készítésével foglalkozni, nyelvet tanult, leérettségizett, diplomát szerzett.

Arra a kérdésre, hogy benne lenne-e 2018-ban egy 50 milliós tuti buliban, így válaszolt: – Semmi pénzért, semmilyen körülmények között nem tenném meg, hiszen apai örömök elé nézek és ez bármitől fontosabb nekem.

Hirdetés
Hirdetés