Hirdetés
Hirdetés

Megvertek, megkötöztek és kiraboltak egy 78 éves bácsit Ózdon

| 2018. 08. 09. | 12:18:00
Az egyik elkövető még bujkál a rendőrség elől.
Megvertek, megkötöztek és kiraboltak egy 78 éves bácsit Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szeptember 7-ig elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint idős ismerősüket saját lakásában rabolták ki – olvasható a törvényszék augusztus 7-i közleményében.

A vád szerint a gyanúsított férfi és nő, valamint további -ezidáig ismeretlenül maradt- nő társuk augusztus 3-án este 21 óra körül a sértett lakásában vendégeskedtek. Megbeszélték, hogy megszerzik az idős férfi értékeit. Egyikük a földre rántotta, fojtogatta, miközben társa többször megütötte a sértettet.

A földön fekvő bácsi karját a gyanúsított férfi hátra csavarta és egy ruhadarabbal összekötötte, majd a száját egy sállal betömte.

A gyanúsítottak a lakásból használati tárgyakat, evőeszközöket, dísztárgyakat vittek magukkal.

A gyanúsítottakkal szemben rablás és személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekmények akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A bíróság végzése szerint a gyanúsítottak szabadságának korlátozása indokolt, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének és joggal lehet tartani attól is, hogy az általuk jól ismert sértettet megfélemlítenék, vallomását befolyásolnák. A még fel nem derített kilétű elkövető miatt a nyomozás érdekeit kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés biztosítja, ezért a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Hirdetés
Hirdetés