Ózdon megjelentek a cirkálók és a luxushajók is

civishir.hu

2018.08.13. 16:50

Ózdon megjelentek a cirkálók és a luxushajók is
ozd.hu

A bajnokság augusztus végén véget ér.

Hirdetés

Ismét megrendezték a hajómodellek versenyét a modellező kör tagjai augusztus 11-én – olvasható a város honlapján.

Ezúttal az horgásztó vizét szelték a rádióirányítású gépezetek. Nemcsak helyi fanatikusok érkeztek a megmérettetésre, hanem az ország más pontjaiból is voltak érdeklődők.

Cirkálók, rombolók, naszádok, luxushajók élethű, kicsinyített másai és természetesen ezek készítői, irányítói voltak a főszereplői a küzdelemnek.

Sok érdeklődőt vonzott a magyar bajnokság versenysorozatának helyi állomása. A zsűri tagjai több szempont alapján értékelték a hajókat. A rádióirányítású modelleknek egy háromszög alakú ügyességi pályán kellett manőverezniük. Több kapun keresztül előremenetben történő áthaladás, majd egy hátrafelé művelet után, két léc közé kellett bevezetni, és kikötni a hajót.

A helyi klub tagjain kívül Budapestről, Szegedről, Miskolcról, Székesfehérvárról, sőt a határon túlról, Szlovákiából is érkeztek résztvevők a házigazdák nagy örömére.

A jó hangulatú verseny és a szép környezet mindig sokakat vonz, a közös szenvedély pedig igazi összetartó erőt jelent a hajómodellezők között. A mezőnynek fiatal és női résztvevői is voltak, de volt olyan érdeklődő is, aki a jövőben szeretne modellezéssel foglalkozni. A fanatikusok nem csupán megépítik kicsinyített vízi járműveiket, sokszor komoly kutatómunkával mélyednek bele a hadtörténetbe

A versenyszezon végéhez közeledve ez volt az utolsó előtti futam, két hét múlva Gyomaendrődön avatják majd az országos bajnokokat.
Ózdmodellezéshajó

Szóljon hozzá!

Hirdetés