Hirdetés
Hirdetés

Sört kért, majd szúrt a hernádnémeti rabló

| 2018. 08. 02. | 14:24:00
A trafikost megvágta, majd üres kézzel távozott.
Sört kért, majd szúrt a hernádnémeti rabló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki július 30-án egy dohányboltból késsel próbált sört szerezni – tudatta a Miskolci Törvényszék.

A vád szerint a férfi a boltba belépve az eladótól egy üdítőt kért.

Amikor a sértett a hűtőszekrényhez fordult, a férfi mögé lépett, elővette a nála levő kést, felemelte a feje fölé és közölte az eladóval, hogy adjon neki sört.

Egy alkalommal az eladó irányába is szúrt, aki a támadást elhárította és a gyanúsított kést tartó kezét fogva dulakodni kezdtek. Az eladó vágásos sérülést is szenvedett. Végül sikerült a boltból kilöknie a férfit anélkül, hogy onnan bármit elvihetett volna.

A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság augusztus 2-án a férfit szeptember 2-ig letartóztatta. A bíróság megállapította, hogy a cselekményért akár 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért megalapozottan feltehető, a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne.

A férfit vagyon elleni cselekmények miatt már több alkalommal büntették, korábbi büntetései még a legcsekélyebb visszatartó hatást sem gyakorolták vele szemben, így az is feltehető, hogy újabb szándékos bűncselekményt követne el szabadlábon, ezért a letartóztatása szükséges.

[Beillesztett cikk: Késes rabló támadt a trafikosra Hernádnémetiben]

 

Hirdetés
Hirdetés