Hirdetés
Hirdetés

440 milliós fejlesztésbe kezd Ózd

| 2018. 09. 21. | 22:11:00
Körforgalom és bicikliút is épül a pénzből.
440 milliós fejlesztésbe kezd Ózd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerékpáros felvonulást tartottak szeptember 21-én délután a városban. Az eseményen a BringázÓzd projektről is kiderült néhány fontos részlet.

A résztvevők rendőri felvezetéssel, az élen az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjaival indultak el az Olvasó parkolójába. Az érkezést követően beszédet mondott a BringázÓzd projektért felelős kommunikációs cég ügyvezetője, Szepesi György, aki tájékoztatta a jelenlévőket a program részleteiről.

A még 2016-ban benyújtott pályázaton 440 millió forintot nyert az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló beruházás várhatóan 2018 októberében kezdődik, és 2019 júliusában fejeződik be.

A fejlesztések érintik a Hódos-patakon átívelő hidat is, amelyet kiszélesítenek a gyalogos- és kerékpáros forgalom számára. A mai rendezvény is az autómentes közlekedést volt hivatott népszerűsíteni, így a helyszínen a résztvevők ügyességi versenyen tesztelhették tudásukat. Az akadálypályán való áthaladást a rendőrök is segítették.

Az Európai Mobilitási Hét zárásaként díjazták a legtöbb diákot megmozgató intézményeket, így a Vasvár úti és az Apáczai Csere János Általános Iskolát, valamint a 48-as úti Csillagfürt EGYMI-t.

Hirdetés
Hirdetés