Hirdetés
Hirdetés

Borsodiak, akik keze és tudása aranyat ér

| 2018. 09. 27. | 21:06:00
Átadták a Magyar Kézműves Remek elismeréseket.
Borsodiak, akik keze és tudása aranyat ér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a Magyar Kézműves Remek elismerő címben részesülhetnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett pályázatra 123 pályamű érkezett, melyből 47 pályázó részesült elismerésben, valamint három pályázó Elnöki Aranyérem kitüntetésben.

A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nincs korlátozva, a pályázók teljesítménye számít – ilyen formában szinte egyedülálló elismerésről van szó.

A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.

A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

Borsodi díjazottak

Kovács J. Attila - Exkluzív, rámán-varott féfi cipők
Bak Zoltán - Rátétes szűr
Bogdán Erzsébet - Úrihímzéses terítő szalvétákkal
Debreczeni Sándor - Exkluzív kések – vadászkések
Faragó Mária - Hímzett szűr
Merényi József - In memoriam Hodossy Gyula
Merényi József - Anya és lánya fejfája címmel

 

Hirdetés
Hirdetés