Hirdetés
Hirdetés

Drog miatt megy börtönbe egy erdőbényei pár

| 2018. 09. 13. | 14:47:00
Szerencsen született ítélet.
Drog miatt megy börtönbe egy erdőbényei pár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a két vádlottat, akik jelentős mennyiségű kábítószert termesztettek egy ingatlanban, majd megállapodtak a harmadrendű vádlottal, hogy nyújtson nekik segítséget a tiltott szerrel való kereskedésben.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott barátnőjével, a másodrendű vádlottal Erdőbényén közösen béreltek egy házat 2015 augusztusától 2016 márciusáig. Az ingatlant (a bérbeadó tudta és beleegyezése nélkül) kábítószer termesztésére alkalmas állapotba alakították át: az épület végében található helyiségben 2015. október 30-tól kannabiszt termesztettek, fonnyasztottak és szárítottak.

A hatóság tagjai összesen 255 tő növényt foglaltak le, mely lefoglalt anyag (azok hatóanyag tartalmát is figyelembe véve) jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.

A férfi egy alkalommal megkérte a barátnőjét, hogy ajándékba vigyen a harmadrendű vádlottnak a termesztett marihuánából. A későbbi alkalmak során a kábítószer átadása már pénz ellenében történt, akként, hogy az elsőrendű vádlott és a harmadrendű vádlott megállapodtak, hogy a harmadrendű a megvásárolt marihuánával kereskedni fog.

Az elsőrendű férfi vádlottat 9 és fél év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a másodrendű nő vádlottat 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A III. r. vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy az I-II. r. vádlottak a bűncselekményeket társtettesként követték el, míg a III. r. vádlott esetében enyhítő körülmény volt, hogy munkahellyel rendelkezik, és házastársa gyermeket vár.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés