Hirdetés
Hirdetés

Egy napra bárki lehetett régész Ózdon

| 2018. 09. 18. | 18:19:00
Kicsik és nagyok is jól érezték magukat.
Egy napra bárki lehetett régész Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén is csatlakozott a város a Kulturális Örökség Napjaihoz, így a művelődési intézmények egész napos programkavalkáddal készültek a helyieknek szeptember 15-16-án  – tudatta szeptember 17-én a városvezetés.

Az Olvasó parkolójában zenés gyermekműsor, bábszínház és kézműves foglalkozások várták a kicsiket, míg a Muzeális Gyűjteményben az érdeklődők megtekinthették a jelenlegi tárlatot, illetve a régészet rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

A Városi Könyvtár a gyermekirodalomra fektette a hangsúlyt és a kreatív fiatalok hűtőmágneseket is készíthettek kedvenc könyvük főszereplőjéről. Csillámtetkó, lufihajtogató bohóc és csocsóasztal is várta a családokat, és a rendezvényre az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is kitelepültek standjukkal, ahol a felnőttek felmérhették egészségi állapotukat. A nagyobbak KRESZ-pályán is végighaladhattak, ezzel tesztelve közlekedési és ügyességi tudásukat. Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és a Gyártörténeti Emlékpark is színes programkavalkáddal várta az érdeklődőket, ahol helytörténeti tárlatba nyerhettek betekintést.

Hirdetés
Hirdetés