Hirdetés
Hirdetés

Hétmillióval rövidítette meg a gázszolgáltatót egy miskolci férfi

| 2018. 09. 27. | 13:57:00
Hat éven át így fuvarozott.
Hétmillióval rövidítette meg a gázszolgáltatót egy miskolci férfi
Az összehasonlítás a végfelhasználói árakon alapul (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen gondatlan közveszélyokozásának vétsége, jelentős értékre elkövetett lopás bűntette, és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt – olvasható az ügyészség szeptember 27-i közleményében.

A vádlott miskolci otthonában 2012 augusztusában a cég megszüntette a gázszolgáltatást, és leszerelte a gázmérőt. A vádlott a gázelosztó vezetékre szabálytalanul visszacsatlakozott, és méretlen gázzal látta el az otthonában működő gázberendezéseket, majd a ház garázsában kialakított egy töltőállomást. Ez úgy működött, hogy egy kompresszor segítségével sűrítette a szabálytalanul vételezett gázt, és ezzel látta el azokat a személygépjárműveket, amelyekkel egy internetes oldalon keresztül szervezett személyszállítást végzett.

A férfi háztartási célra 646.760 forint, személyfuvarozásra 6.168.789 forint gázt tulajdonított el jogtalanul.

A vádlott 2016 júliusától a lakása melletti villanyórát megkerülve rácsatlakozott a méretlen fázisokra, és 81.603 forint értékben villamosenergiát lopott.

A férfi a szabálytalan gázvételezéshez, és az autók CNG tartályainak töltéséhez alkalmatlan anyagminőségű szerelvényeket használt. Ezen okból folyamatosan fennállt a gázszivárgás lehetősége, illetve a szellőztetés hiánya, továbbá az elektromos eszközök közelsége miatt fennállt a szikraképződés, és a robbanásveszélyes gázkoncentráció keletkezésének veszélye, amely a környezetben lévő épületeket, személyeket és közműveket is folyamatosan veszélyeztette.

A sértettek a felmerült káruk megtérítése iránt az eljárásban polgári jogi igényt jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés