Hirdetés
Hirdetés

Két napon keresztül lövöldöztek Miskolcon

| 2018. 09. 19. | 14:18:00
Senki nem sérült meg.
Két napon keresztül lövöldöztek Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A városban gyors egymásutánban úsztak a lövedékek a levegőben, csilingelt a hüvely halomba, ám nem tört ki semmilyen fegyveres konfliktus, és nem is forgattak westernfilmet a borsodi megyeszékhelyen – olvasható a Zsaru Magazin szeptemberi számában.

Szeptember 10-én és 11-én másodszor rendezték meg a Nemzetközi Rendőr Szolgálati Pisztolylövő Világkupát.

A tavalyi bemutatkozó viadal annyira jól sikerült, hogy idén ugrásszerűen megnőtt az indulók száma, három kontinens fegyveresei mérték össze tudásukat.

– Nem sportlövő bajnokságot szerveztünk, kimondottan a rendőrök napi feladatellátása során kialakuló helyzeteket modelleztük az egyes pályákon – tisztázta Taricska Tibor alezredes, a megyei kiképző központ vezetője. – Nem elég minden célt eltalálni, sőt: számos feladatnál pontveszteséget jelent az összes látható célpont letarolása, ahogyan egy rendőr számára a valós helyzetben is adódhat. Nem egy frontvonal szemközti oldalára kell lövéseket leadnia, hanem meg kell különböztetni a terepen, olykor az utca forgatagában vagy zsúfolt helyiségben a valódi célpontokat a vétlen emberektől.

Tavaly is minél sokszínűbb, változatosabb, összetettebb feladatok kreálására törekedtek, idén ezt továbbgondolták, és 16 pályát állítottak fel.

A szakgimnázium három és a kiképző központ öt lőterén naponta nyolc-nyolc szimulációt kellett hol a csapatoknak, hol az egyéni versenyzőknek leküzdeniük. Tavaly három ország hét csapata mérte össze tudását, idén a mezőny hét ország 17 csapatára teljesedett ki. Részben meghívásos alapon érkeztek a küldöttségek, de népszerűsítették a világkupát egy iraki lövészkonferencián is, így egészen távoli országokba is eljutott a rendezvény híre.

Hirdetés
Hirdetés