Hirdetés
Hirdetés

Kiskorútól rabolt egy 17 éves miskolci lány

| 2018. 09. 04. | 15:59:00
Nem volt elég, verekedett is.
Kiskorútól rabolt egy 17 éves miskolci lány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járásbíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását annak a lánynak, aki a gyanú szerint ötezer forintot rabolt egy kiskorútól, majd egy másik helyi lakost is bántalmazott – tudatta szeptember 3-án a törvényszék.

A fiatalkorú lány augusztus 31-én délután Miskolcon azzal az ürüggyel szólította meg egy arra járó kiskorút, hogy váltson fel neki pénzt.

A gyanúsított a sértett nyitott pénztárcájából kivett ötezer forintot, majd amikor a sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzt a gyanúsított a karját megszorította, és egyszer arcon is ütötte.

Ezt követően az esti órákban a gyanúsított az utcán szóváltásba keveredett egy miskolci lakossal, akit több alkalommal arcon ütött, majd a hajába kapva rángatta. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben rablás bűntette, garázdaság és testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne, figyelemmel arra, hogy bűnösségének megállapítása esetén vele szemben 7 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az is feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló jellegű bűncselekményeket követne el. 

Hirdetés
Hirdetés