Hirdetés
Hirdetés

Könnyebb lesz az életük az ózdi mozgáskorlátozottaknak

| 2018. 09. 14. | 14:16:00
Felajánlás útján kapták.
Könnyebb lesz az életük az ózdi mozgáskorlátozottaknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mozgásukban korlátozott gondozottak szállítását elősegítő lifttel gazdagodott a Támogató Szolgálat – olvasható a város hivatalos honlapján.

Az elektromosan és hidraulikusan is működtethető berendezést egy ózdi fémipari cég ajánlotta fel jótékony célra.

A jelenleg használt mobilrámpa egyrészt az autó belsejében is sok helyet foglal, másrészt használata térigényes és a gépkocsivezető számára is megterhelő. Az egyik helyi fémipari vállalat telephelyén bemutatták az elektromosan és hidraulikusan is működtethető lift használatát. A cég nem tudta volna hasznát venni a berendezésnek, ezért úgy döntöttek, jótékony célra ajánlják fel.

Az emelőt szeptember 13-án délelőtt átadták az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Támogató Szolgálatának.

Az intézmény egyik fontos tevékenysége a szállítás, amelynek során nagyon sok olyan gondozottal találkoznak, akik kerekesszéket használnak.

Az intézmény többször pályázott már új kisbuszra is, mindeddig sikertelenül. Ezért is fontos, hogy legalább a már meglévő, korosodó járművet el tudják látni modern eszközökkel.

Ahhoz, hogy az eszközt ténylegesen is használatba vehessék, nem elég csupán beszerelni, azt engedélyeztetni és dokumentálni is kell.

Hirdetés
Hirdetés