Könnyebb lesz az életük az ózdi mozgáskorlátozottaknak

borsodihir.hu

2018.09.14. 12:16

Könnyebb lesz az életük az ózdi mozgáskorlátozottaknak
(Fotó: ozd.hu)

Felajánlás útján kapták.

Hirdetés

A mozgásukban korlátozott gondozottak szállítását elősegítő lifttel gazdagodott a Támogató Szolgálat – olvasható a város hivatalos honlapján.

Az elektromosan és hidraulikusan is működtethető berendezést egy ózdi fémipari cég ajánlotta fel jótékony célra.

A jelenleg használt mobilrámpa egyrészt az autó belsejében is sok helyet foglal, másrészt használata térigényes és a gépkocsivezető számára is megterhelő. Az egyik helyi fémipari vállalat telephelyén bemutatták az elektromosan és hidraulikusan is működtethető lift használatát. A cég nem tudta volna hasznát venni a berendezésnek, ezért úgy döntöttek, jótékony célra ajánlják fel.

Az emelőt szeptember 13-án délelőtt átadták az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Támogató Szolgálatának.

Az intézmény egyik fontos tevékenysége a szállítás, amelynek során nagyon sok olyan gondozottal találkoznak, akik kerekesszéket használnak.

Az intézmény többször pályázott már új kisbuszra is, mindeddig sikertelenül. Ezért is fontos, hogy legalább a már meglévő, korosodó járművet el tudják látni modern eszközökkel.

Ahhoz, hogy az eszközt ténylegesen is használatba vehessék, nem elég csupán beszerelni, azt engedélyeztetni és dokumentálni is kell.

Az egyik ózdi autószerviz már jelezte, hogy a beépítést ingyenesen elvégzi, de a papírmunkának is lesznek még költségvonzatai.
Ózdmozgáskorlátozottak

Szóljon hozzá!

Hirdetés