Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rengeteg pénz érkezik az ózdi kórházba

| 2018. 09. 06. | 14:20:00
Fejlesztésekre fordítják.
Rengeteg pénz érkezik az ózdi kórházba
Hirdetés
Hirdetés

A járóbeteg szakellátás fejlesztésére kapott több mint 277 millió forintot az Almási Balogh Pál Kórház – tudatta a város honlapja szeptember 5-én.

A korszerűsítés többek között a központi röntgent, a bel- és nőgyógyászati, illetve a kardiológiai szakrendelést érinti.


Orvostechnikai eszközökön kívül bútorok és számítógépek beszerzésére is van lehetőség az elnyert összegből. A első készülékek várhatóan ősz végén, tél elején érkeznek meg.

„Nyilván azok az eszközök, amiket kiváltunk, valamilyen szinten technikailag elavultak. Jobb feltételeket teremtenek például az endoszkópiában is, ott javulni fog a felbontás, könnyebben észre lehet venni majd az apróbb részleteket. Vannak olyan eszközök, amik eddig nem álltak rendelkezésre, például futópad, ezáltal az EKG-vizsgálat elvégzésénél a betegek terhelése más úton oldható meg” – mondta Kovács Sándor, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott orvosigazgatója.

A járóbeteg szakellátás több területén is várhatóak fejlesztések.

A már említett futópad a szobakerékpárt váltja a kardiológiai szakrendelésen, oda EKG készüléket is vásárolnak majd. A központi röntgenbe a mostani gép helyett digitális átvilágító rendszert hoznak. A jelenleg használt is elavult, de a másik teremben lévő, a kilencvenes évek közepéből származó átvilágító már nem is működik, életkorából adódóan sem.

Az érkező orvostechnikai eszközök több mint 277 millió forint értéket képviselnek, ebből csak a röntgen mintegy 100 millió forintba kerül.

Ez a legdrágább, de például az ultrahangkészülék is 15-20 milliós tételt jelent. A belgyógyászatra két EKG-t hoznak, ezek beszerzése is költséges.

A tüdőgondozó, a nőgyógyászati, illetve a gasztroenterológiai szakrendelő is fejlődik majd. Utóbbiba videoendoszkópos torony és ahhoz tartozó berendezések kerülnek, amelyek az elnyert támogatás közel 15 százalékát teszik ki. Bútorokra közel 24, míg számítógépekre hozzávetőleg 5 millió forint jut.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés