Hirdetés
Hirdetés

Újabb bűnös a véletlenül lelőtt miskolci gyermek ügyében

| 2018. 09. 13. | 19:51:00
Elítélték azt is, akié a gyilkos fegyver volt.
Újabb bűnös a véletlenül lelőtt miskolci gyermek ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék július 2-én kihirdetett ítéletében felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a szomszédjától kapott fegyverrel halálos sebet ejtett a kislányán. Az apa ügyével párhuzamosan a Miskolci Járásbíróságon egy másik büntetőügy is indult, a fegyver eredeti tulajdonosával szemben. A Miskolci Járásbíróság szeptember 13-án hirdetett ítéletet az ügyben. 

[Beillesztett cikk: Felfüggesztettet kapott az apa, aki fejbe lőtte kislányát]

A megállapított tényállás szerint a vádlott nő a szomszédaira bízta értéktárgyait, melyek között volt az a pisztoly, amellyel az apa eltalálta a szobában játszó gyermeket. 

A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott, és 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

A tárgyaláson a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, és a 2018. július 1-jéjtől hatályos új törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott idős korú, büntetlen előéletű, és a bűncselekményt beismerte.

Az ítélet jogerős.

[Beillesztett cikk: Tragédia: véletlenül lelőtte kislányát egy miskolci férfi]

 

Hirdetés
Hirdetés