Hirdetés

Újabb bűnös a véletlenül lelőtt miskolci gyermek ügyében

borsodihir.hu

2018.09.13. 17:51

Újabb bűnös a véletlenül lelőtt miskolci gyermek ügyében

Elítélték azt is, akié a gyilkos fegyver volt.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék július 2-én kihirdetett ítéletében felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a szomszédjától kapott fegyverrel halálos sebet ejtett a kislányán. Az apa ügyével párhuzamosan a Miskolci Járásbíróságon egy másik büntetőügy is indult, a fegyver eredeti tulajdonosával szemben. A Miskolci Járásbíróság szeptember 13-án hirdetett ítéletet az ügyben. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott nő a szomszédaira bízta értéktárgyait, melyek között volt az a pisztoly, amellyel az apa eltalálta a szobában játszó gyermeket. 

A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott, és 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

A tárgyaláson a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, és a 2018. július 1-jéjtől hatályos új törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott idős korú, büntetlen előéletű, és a bűncselekményt beismerte.

Az ítélet jogerős.

 

lelőtt kislányfegyvertartás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés