Meghalt két ember egy bedrogozott sofőr miatt

borsodihir.hu

2018.10.03. 10:44

Meghalt két ember egy bedrogozott sofőr miatt
A kép illusztráció.

Sárospatak közelében történt a tragédia.

Hirdetés

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt – tudatta október 3-án szerkesztőségünkkel az ügyészség.

A vádlott 2017. november elején, vezetése előtt olyan pszichoaktív anyagot fogyasztott, amely hatását tekintve mozgás és egyensúlyzavarok, csökkent reflexek, esetleges szorongás, zavartság, pánik és hallucinációk formájában hátráltatják a járművezetőt a vészhelyzet felismerésében, elhárításában.

A férfi ezt követően gépkocsiba ült, és az esti szürkületben közlekedett gépjárművével a 37-es számú főútvonalon, Sátoraljaújhely irányából Sárospatak felé. A férfi a haladása során az egyenes útszakaszon indokolatlanul áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nem biztosított elsőbbséget, és fékezés nélkül frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival.

A baleset következtében a biztonsági övvel egyébként bekötött, a vétlen személygépkocsi jobb első ülésén ülő férfi és a jobb hátsó ülésen helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A szintén a gépjárműben utazó fiatal férfi és a kiskorú sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vád tárgyát képező bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást, és közügyek gyakorlásától való eltiltást indítványozott.
drogSátoraljaújhelySárospatak

Szóljon hozzá!

Hirdetés