Hirdetés

Hirdetés

Durva büntetést varrtak az ártatlan miskolciak nyakába

2018.10.05. 13:25

Durva büntetést varrtak az ártatlan miskolciak nyakába
A szlovák huligánok miatt fizethet a DVTK (Fotó: magánarchívum)

A szlovákok sajátosan bírálták el a balhét.

Hirdetés

A szlovák jégkorongszövetség fegyelmi bizottságának döntése nyomán a DVTK-Jegesmedvéknek 7000, a Zólyomnak 1500 eurót kell fizetnie a szeptember 21-ei Extraliga-mérkőzésen történtek miatt.

Amint arról beszámoltunk, az összecsapás harmadik harmada előtt zólyomi huligánok a kordonokat áttörve verekedést kezdeményeztek a biztonságiakkal, illetve rárontottak a közeli hazai szektorban helyet foglaló békés, ártalmatlan szurkolókra.

Az események során többen megsérültek, a huligánokat végül a rohamrendőröknek kellett kiszorítaniuk a létesítményből.

A történtek ismeretében várhatóan sokakat megdöbbent a Jegesmedvék és a zólyomiak által befizetendő összegek mértéke, illetve különbsége. A fegyelmi bizottság szerint 

a Miskolc a mérkőzés rendezőjeként minimalizálhatta volna a következményeket, ha korábban reagál a huliganizmusra. A biztonsági szolgálat és a rendezők nem léptek fel kellő eréllyel, késlekedtek, a hazai rendezőknek az első konfliktus után, amely a büfénél zajlott le, ki kellett volna üríteniük a vendégszektort, de csak később hívták be a csarnok előtt készenlétben várakozó rendőröket.”

– írja Jegkorongblog.hu a Hokejportal.sk cikke nyomán. 

A HKM Zvolen pedig azért kap büntetést, mert “minden klub felelős szurkolói magatartásáért”. A szlovák portál cikke szerint a DVTK Jegesmedvék a beazonosított rendbontókon kívánják behajtani a büntetés összegét.

Hirdetés

Hirdetés