Hirdetés
Hirdetés

Győzelemre hajt a magyar válogatott Miskolcon

| 2018. 10. 01. | 17:02:00
Szurkoljon Ön is!
Győzelemre hajt a magyar válogatott Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ugyan a portugálok a legerősebb csapatukkal érkeznek Miskolcra, de a magyar férfi asztalitenisz-válogatottnak egyértelműen a győzelem a célja az október 2-i Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet a Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendeznek.

Többek között erről beszélt András Miklós a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség sportigazgatója, valamint Aranyosi Péter szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón az MTI-nek.

A magyar válogatott a portugálok mellett az osztrákokkal szerepel azonos csoportban.

A kvalifikációs sorozat első fordulójában 3-1-re kikapott keddi riválisától, majd bravúros győzelmet aratott Ausztria csapata felett, amely megverte az ibériaiakat. 

A 2015-ben Európa-bajnok portugálok a világ élvonalába tartozó játékosokkal érkeznek a borsodi megyeszékhelyre, a csapatnak tagja lesz Marcos Freitas, aki a 15., Tiago Apollonia, aki a 36., és Joao Geraldo, aki a 106. helyen áll a világranglistán.

A magyar válogatott vezetői ugyanakkor biztatónak találják, hogy a világ száz legjobbja közé bekerült Majoros Bence és Ecsedi Nándor. Rajtuk kívül a keretben van még Lakatos Tamás és Szudi Ádám.

A fiatal, huszonéves játékosok a sajtótájékoztatón jelezték: a győzelemre hajtanak.

Aranyosi Péter hozzátette, a magyar női és férfi válogatott mérkőzéseit általában Budapesten rendezik, többnyire teltházas nézőtér előtt, de a szövetség vezetése tisztában van azzal, hogy vidéken is sok olyan város van, ahol nagyon szeretik a sportágat. Miskolci az asztalitenisz többszörös világbajnoka Jónyer István, itt kezdte pályafutását az Európa-bajnok Kriston Zsolt, és a város volt a sportág egykori fellegvára.

Miskolcon 1981-ben rendeztek utoljára nemzetközi asztalitenisz mérkőzést.

Hirdetés
Hirdetés