Hirdetés

Hirdetés

Két évet kapott a borsodi halálos gázoló

borsodihir.hu

2018.10.31. 09:50

Két évet kapott a borsodi halálos gázoló
A kép illusztráció.

Lehúzták az elgázolt gyalogosokat az útról, majd elhajtottak.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa október 30-án jogerősen 2 év letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra enyhítette annak a vádlottnak a büntetését, akit tavaly szeptemberben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt a Kazincbarcikai Járásbíróság.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2015 januárjában Sajószentpéter irányából Kazincbarcika irányába tartott az autójával a megengedett sebességet 20 km/h-val túllépve.

A gyalogátkelőn nem adott elsőbbséget két gyalogosnak és elütötte őket.

A vádlott észlelte az ütközést, az út szélén megállt, ismeretlen társával együtt kiszálltak, majd az úttesten fekvő sértett mozdulatlan testét lehúzták az úttest bal szélére, és ott magára hagyták. Az éppen arra közlekedő jármű vezetője mentőt hívott, azonban a vádlott a mentők kiérkezését nem várta meg.

Az egyik sértett a baleset következtében a helyszínen életét vesztette, a másik gyalogos 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette, hogy a Kazincbarcikai Járásbíróság helyesen állapította meg a vádlott bűnösségét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, azonban az ítélet megváltoztatása annyiban volt indokolt, hogy a két sérült személy ellenére a bűncselekmény nem kétrendbeli, hanem egyrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának minősül.

A törvényszék a fentiekre, valamint az időmúlásra tekintettel enyhítette a büntetést.
SajószentpéterMiskolci Törvényszékhalálos gázolás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés