Hirdetés
Hirdetés

Meglopta, átverte és megzsarolta ismerősét egy miskolci férfi

| 2018. 10. 30. | 10:42:00
Letartóztatták.
Meglopta, átverte és megzsarolta ismerősét egy miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy hónap leforgása alatt sorozatban követett el bűncselekményeket az ismerőse, egy miskolci középkorú férfi sérelmére.

A nyomozás adatai szerint, a férfi előbb szeptember végén, majd október közepén, az ajtó felfeszítésével kétszer ment be a sértett lakásába, ahonnan műszaki cikkeket – LCD televíziókat, mobiltelefonokat és laptopot – tulajdonított el mintegy 900 ezer forint értékben.

A bűncselekmények elkövetését követően a gyanúsított felkereste a sértettet a lakásán, közölte vele, tudja, hogy az értékeit ki lopta el, ezért felajánlotta, hogy 120 ezer forint ellenében az eltulajdonított dolgokat visszaszerzi.

A sértett bízott a gyanúsított ígéretében, a kért összeget átadta, azonban az ellopott dolgaiból semmit nem kapott vissza.

Néhány nap elteltével a gyanúsított ismét felkereste a sértettet, ekkor 100 ezer forintot követelt tőle azzal, hogyha a pénzt nem adja át, akkor feljelenti őt a rendőrségen azzal, hogy molesztálta a feleségét, és ezen állításait hamis tanúk felhasználásával fogja bizonyítani. A sértett – bár semmilyen bűncselekményt nem követett el -, a gyanúsított fenyegetésének beváltásától tartva a kért összeget átadta.

A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatal férfit lopás bűntettével, zsarolás bűntettével és csalás vétségével gyanúsítja.

Hirdetés
Hirdetés