Mégsem épül börtön Ózdon

borsodihir.hu

2018.10.10. 08:51

Mégsem épül börtön Ózdon
A kép illusztráció

Pedig a helyiek többsége benne lett volna. Mármint a tervben.

Október 10-én a Belügyminisztériumban Kontrát Károly és Felkai László államtitkár arról tájékoztatta Janiczak Dávid ózdi polgármestert, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - hogy a 30 ezres borsodi településen mégsem épül börtön.

A város első embere elkeseredett Facebook-posztban számolt be róla, hogy

a terület közművesítése, főúti és vasúti ellátottsága, a helyben lévő bíróság, rendőrkapitányság és kórház, a felajánlott lakások, az állami tulajdonú ingatlanok, a toborzás sikeressége, a lakosság közvélemény-kutatáson megismert támogatása mind-mind azt támasztják alá, hogy ha valahol, akkor itt kellene épülnie börtönnek. Ezt minden bizonnyal ők is tudták. 

A jobbikos Janiczak úgy érzi, a térséget ezzel leírták, hiszen a beruházás nem pár napra, évre, hanem évtizedekre jelenthetett volna biztos munkahelyeket, első körben 250-et. 

A 2015-ben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által kiírt börtönépítési lehetőségre Ózd – akkor még úgy tűnt – sikerrel pályázott, ugyanis a 40 kandidált közül a második helyen végzett. Janiczak szórólapos közvélemény-kutatása alapján egyébként a helyiek több mint 80 százaléka támogatta volna a beruházást, amit végül a képviselő-testület is elfogadott.
börtönÓzd

Szóljon hozzá!

Hirdetés