Hirdetés
Hirdetés

Molotov-koktéllal fenyegetőzött az ózdi fideszes képviselő

| 2018. 10. 01. | 11:58:00
A városi televízió élőben közvetítette az incidenst.
Molotov-koktéllal fenyegetőzött az ózdi fideszes képviselő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Molotov-koktélt dobna Tóth Pál a Városüzemeltető Intézmény igazgatójának irodájára, mert nem kapott választ a levelében hónapokkal ezelőtt felvetett kérdéseire. Mindezt a szeptember 27-i képviselő-testületi ülésen mondta a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, amelyet az Ózdi Városi Televízió élőben közvetített. Ózd polgármestere, Janiczak Dávid megdöbbent a történteken, és arra szólította fel Tóth Pált, hogy az érintettől nyilvánosan kérjen bocsánatot.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője azon háborodott fel, hogy a Városüzemeltető Intézmény igazgatójától hónapok óta nem kapott választ levelére.

Tóth Pál a testületi ülésen a polgármestertől kért tanácsot arra, hogyan biztassa az intézmény vezetőjét a válaszra, majd két ötlettel maga is előállt.

„Az egyik változat az, hogy esetleg szerenádot adok az intézmény vezetőjének és lehet, hogy ez fog eredményre vezetni. A másik, a csúnya megoldás pedig az, hogy Molotov-koktélt dobok az irodájára, és valami akkor majd történik” – mondta a képviselő-testületi ülésen Tóth Pál, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója válaszában arra kérte a képviselőt, a testi épségét lehetőleg ne veszélyeztesse, majd kifejtette, tudomása szerint telefonon kapott választ a műszaki vezetőtől.

Őt kéréseivel még egyszer sem kereste, annak ellenére, hogy az igazgató asszony többször kezdeményezte a személyes egyeztetést bizonyos kérdésekben, úgy, ahogyan ezt a többi képviselővel is teszi. Nagy Zsuzsanna arra kérte Tóth Pált, hogy a továbbiakban – hasonló esetekben – közvetlenül hozzá forduljon.

Janiczak Dávid polgármester a testületi ülésen szinte fel sem fogta mi hangzott el az ülésteremben, hiszen ahogyan fogalmazott, korábban ilyenre nem volt példa Ózdon.

– Úgy gondolom, hogy terrorcselekménnyel fenyegetni még ha esetleg viccesen gondolta, akkor sem lehet. Tudjuk, hogy milyen folyamatokat indíthat el egy megválasztott képviselőnek egy ilyen jellegű hozzászólása, ilyen tartalommal és különösen akkor, ha igazgató asszonyról van szó, aki egy kisgyermekes családanya. Felszólítom, hogy azonnal kérjen tőle nyilvánosan bocsánatot, olyan nyilvánosság előtt, mint ahogyan ezt a fenyegetést elkövette, ugyanis élő adásban is közvetítette a városi televízió ezt az ülést – nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A városi televízió telefonon megkereste Tóth Pált, aki nem állt a városi televízió kamerája elé, ehelyett egy nyilatkozatot juttatott el a szerkesztőségnek, melyben azt írja, „szerencsétlen kifejezés hangzott el” részéről, melyet a képviselőként, vagy lakosság részéről megfogalmazott jogos igények kielégítését, visszaigazolását több esetben semmibe vevő, a városüzemeltetési feladatokat ellátó intézménnyel összefüggésben használt.

„Kérdést intéztem a Polgármesterhez egy szakmai ügyben. Kérdést, melyet erős figyelemfelhívásnak szántam és nem kijelentést tettem fenyegetésként. Ezt azonban politikai ellenfelem (nem az érintett vezető) botrány keltésére, politikai haszon szerzésére próbálja felhasználni. Ugyanakkor elhallgatja az igazi problémát, a kiváltó okot, azt, hogy hónapok óta nem került sor az általam igényelt és ez évben megvalósítani tervezett Lehel vezér úti parkoló kivitelezési költségének meghatározására az intézmény részéről” – áll nyilatkozatában.

Hozzáteszi: amennyiben Nagy Zsuzsának, a Városüzemeltető Intézmény vezetőjének kellemetlen meglepetést, zavart okozott a túl erősre sikerült mondattal, úgy elnézést kér.

Vámos Henrietta, a Fidesz Ózdi Alapszervezetének elnöke is nyilatkozatot adott ki a testületi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban. Tudatják, hogy Tóth Páltól távol áll bármilyen erőszakos cselekmény, továbbá a felindultság okát is kifejtette: a város fejlődése érdekében tett javaslataira, kérdéseire évek óta nem kap érdemi választ, emiatt ragadtatta el magát. 

Hirdetés
Hirdetés