Hirdetés
Hirdetés

Olaszliszka kísértett Encsen

| 2018. 10. 11. | 13:41:00
Megvertek egy autóst, aki elütött egy elé szaladó gyereket.
Olaszliszka kísértett Encsen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyes hírek szerint egy bátor asszonyon múlt, hogy nem végződött még súlyosabban egy közlekedési balesetet követő, az olaszliszkai lincselést idéző támadás Encs város Fügöd településrészén.

A rendőrség által is megerősített információk szerint egy helyi boltos még október 6-án (szombaton), a délutáni órákban elütött egy kislányt. Az 5 éves gyermek egy jármű takarásából szaladt az úttestre, az autós elrántotta a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Az 52 éves nő azonnal kiszállt, hogy segítséget hívjon a súlyosan megsérült kislányhoz, mire annak apja és más rokonai őt hibáztatva fenyegetően körülvették, megrongálva a kocsiját. A nőt két férfi bántalmazta is, őket a rendőrök később rongálás vétség, garázdaság és testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették (egyikük 19, társa 27 éves, mindketten encsiek). 

A megtámadott nő – sajtóinformációk szerint – súlyosan megsérült, állítólag több fogát kirúgták, kiütötték.

Van, aki arról számolt be a Facebookon, hogy az autós életét talán csak az mentette meg, hogy egy helyi asszony ráborult és a testével igyekezett védeni az agyonveréstől. Erről a körülményről a rendőrség október 10-i közleménye nem tesz említést, arról viszont igen, hogy a bejelentés után pár perccel megérkező egyenruhások lenyugtatták az odacsődülteket, a bántalmazott nőt pedig beültették a szolgálati autójukba.

Az Indexnek nyilatkozott Encs polgármestere.

– Sajnos ez a szégyenteljes, felháborító, és szomorú eset is azt bizonyítja, hogy vannak olyan emberek a közösségben, akik az általános emberi együttélési szabályokat nem tudják betartani, állatias módon viselkedtek. Ez a közösség évek óta ott él, és nem várható, hogy a tagjai egyik pillanatról a másikra megváltozzanak. Én abban bízom, hogy akik bántalmazták a hölgyet a lehető legszigorúbb büntetést fogják kapni az eljárás végén – mondta, utalva arra, hogy egy beköltözött, korábban nem Encsen élő roma családról van szó.

Ahogy nem mellékesen az autóst védő nőt is cigány származású, legalábbis a Facebookon olvasható hozzászólások szerint.

Hirdetés
Hirdetés