Hirdetés
Hirdetés

Ösztönző támogatást kapnak az ózdi középiskolások

| 2018. 10. 10. | 12:43:00
A város polgármestere hatvannégy diákot jutalmazott.
Ösztönző támogatást kapnak az ózdi középiskolások
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oklevelet vettek át Janiczak Dávid polgármestertől a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel büszkélkedő középiskolások. Az elismerő szavak mellé az átlagtól függően havi ösztöndíjat is kapnak a diákok.

A város első embere október 9-én három intézmény hatvannégy diákjának nyújtott át emléklapot.

A képviselő-testület 2016-ban szavazta meg a tanulást elősegítő támogatást is magába foglaló rendeletet. A jó tanulókat átlagtól függően tíz-, tizenöt- vagy húszezer forintos havi ösztöndíjjal jutalmazzák.

Az ösztöndíjra 4,5-es átlag fölött pályázhatnak a diákok. Mivel a középiskolai eredményeket veszik figyelembe, így leghamarabb tizedikben, a kilencedikes jegyeik alapján részesülhetnek a támogatásban.

A József Attila Gimnáziumban huszonhat tanulót jutalmaznak ebben a tanévben.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban harminchat tanuló kapott oklevelet a polgármestertől. Sokuknak mindig is fontos volt, hogy jól tanuljanak, de az ösztöndíj plusz motivációt adott. A jó jegyeknek persze nemcsak az ösztöndíj szempontjából van nagy jelentőségük. Az eredmények a továbbtanuláskor is számítanak.

Janiczak Dávid zárásként a Bródy Imre Szakgimnáziumba is ellátogatott. Az idén ötvenéves iskolában ebben a tanévben ketten részesülnek támogatásban.

Hirdetés
Hirdetés